Urbaanin aakkoset

Näpäytä kuvia pari kertaa luettavan version avaamiseksi!


Katu- ja korttelityyppejä

Kaupungin rakennuspalikat


Annettua palautetta: Liike-elämä torin keskellä ja sen ympäröivissä rakennuksissa pitäisi ottaa paremmin huomioon. Nyt koulu ja kaupungin(osa)talo vievät kaiken tilan parhaalla jalankulkualueella. Torilla voisi olla myyntikojuja.


Pihapysäköinnin viemä tila

Pysäköinnin viemä pihatila


Huomioita: Oikeasti VII-kerroksista korttelia ei toteutettaisi esitetyssä muodossa. Pitäisi näytää neljäs, realistinen kortteli, jossa korttelin umpinaisuus on rikottu (otsikolla kantakaupungin lähiöistyminen tms.). Planssin otsikko lienee liian laaja, koska kuvat osoittavat vain pysäköinnin hinnan korttelirakenteen ja pihaelämän kannalta. Esitetty p-paikkojen maksimointi saattaa olla visuaalisesti kömpelö. Korttelin mittasuhteet voisi lisäksi laskea niin, että pysäköintinormin edellyttämä paikkamäärä saavutettaisiin täsmällisesti asfaltoimalla koko piha.


Kaupunkirakenne

Huomioita: Rakenne olisi helpommin hahmotettava jos rakennukset, puistot ja vesialueet väritettäisiin.

Ideoita uusiksi plansseiksi:


  • Pihaparatiisi, jossa korttelitalkkarin piparkakkutalo
  • Kaupunkitalojen julkisivuja: retro versus modernismi (kummatkin onnistuneesti)
  • Kauppakeskuksesta pikkukaupunkimaiseen urbaanitihentymään
  • Ohikulkuväylien sijaan läpiajoliikennettä – kuva raskaasti liikennöidystä ja samalla viihtyisästä kadusta
  • Yhteisöllisyyttä asunto- ja talotasolla (pohjapiirustukset)