Huutokaupalla ilmastotietoa tuoreille kansanedustajille

Kansanedustajat tarvitsevat ilmastotietoa. Dodo ry järjestää nettihuutokaupan, jonka kautta kansalaiset voivat ostaa omille edustajilleen ilmastonmuutoksesta kertovan Oscar-palkitun Epämiellyttävä totuus –dokumenttielokuvan. Näin uusi eduskunta tuunataan selättämään ilmastonmuutos!

"Juuri valittu uusi eduskunta jää historiaan ensimmäisinä valtiopäivinä, joka otti ilmastonmuutoksen tosissaan – tai viimeisenä, joka aliarvioi sen. Vaalikampanjoiden laimean keskustelun perusteella monelta edustajalta näyttää edelleen puuttuvan näkemys ilmastonmuutoksen vaikutuksista", toteaa varapuheenjohtaja Tea Tõnnov Dodo ry:stä.

Internethuutokauppa on uudenlaista kansalaisvaikuttamista. Äänestäjät voivat nyt omakätisesti – edustajaa tuunaten – varmistaa, että heidän valitsemillaan edustajilla on hyvät perustiedot aikamme suurimmasta yhteiskunnallisesta haasteesta.

Kansalaiset voivat huuto.net-sivustolla järjestetyssä huutokaupassa huutaa elokuvaa valitsemalleen kansanedustajalle. Jokaiselle kansanedustajalle menee elokuvan mukana huutokaupan voittajan kirjoittama henkilökohtainen ilmastoviesti. Lisäksi huutokaupan voittajilla on mahdollisuus osallistua elokuvien luovutustilaisuuteen eduskunnassa.

Jokainen kansanedustaja saa oman kappaleensa elokuvaa riippumatta siitä, miten korkeaksi hinta kaupassa nousee. Tämän mahdollistaa ennen vaaleja toteutettu keräys, jonka tuloksena huutokaupalle saatiin kasaan lähes 800 euron pohjakassa. Keräystä ovat tukeneet myös Greenpeace, Luonto-Liitto, Suomen Luonnonsuojeluliitto ja WWF Suomi. Lisäksi ylihintaan myydyillä nimikkokappaleilla rahoitetaan vähemmän huudettujen edustajien kipaleita. Jos rahaa jää yli, elokuvia lahjoitetaan myös muille suomalaisille vaikuttajille.

Huutokauppa on käynnissä 30.4. saakka internetissä osoitteessa www.huuto.net. Huutokauppaa voi seurata ja siihen pääsee osallistumaan kätevimmin www.tuunaaedustajasi.fi-sivuston kautta.

LISÄTIETOJA:

Tea Tõnnov, varapuheenjohtaja
puh. 044 526 9073
tea.tonnov [at] dodo.org
www.tuunaaedustajasi.fi

 

TAUSTATIETOJA TOIMITTAJILLE:

– Dodo ry on suomalainen ympäristöjärjestö. Dodon tavoitteena on tuottaa ympäristökeskustelua, jossa vältetään vajoamista vastakkainasetteluihin ja ennakkoluuloihin. Lisätietoja Dodon toiminnasta: www.dodo.org

– Epämiellyttävä totuus on Davis Guggenheimin vuonna 2006 valmistunut dokumenttielokuva. Se kuvaa Yhdysvaltain entisen varapresidentin Al Goren kampanjaa, jolla hän haluaa herättää ihmiset ottamaan ilmastonmuutoksen uhan vakavasti. Elokuva palkittiin kahdella Oscar-palkinnolla.

– Suomi on osana EU:ta sitoutunut tavoitteeseen vähentää ilmastonmuutosta aiheuttavia kasvihuonekaasupäästöjä vähintään 20 prosenttia vuoteen 2020 mennessä vertailuvuoden 1990 tasosta. Käynnistyneen eduskuntakauden aikana päätetään YK:n ilmastosopimuksen
puitteista tulevan vuosikymmenen globaaleista päästövähennystavoitteista.