Dodo ry ehdottaa: Tuulivoimala tai aurinkopaneeli pakolliseksi kaikille kesämökeille

Suomalaisten into viettää mökkipäiviä viihde-elektroniikan ja kodinkoneiden parissa kasvattaa entisestään hulppeaa ekologista jalanjälkeämme. Myös uudessa hallitusohjelmassa puhutaan mökkeilyn edistämisestä muuntamalla mökkejä ympärivuotiseen käyttöön.


”Mökkimyllyn tuottamalla sähköllä voi hoitaa ekologisesti valaistuksen, ladata kännykän ja tietokoneen sekä viettää TV-illan vedenkeittimen huristessa taustalla. Mökkeilyn edistämisessä olisi ehdottomasti tuettava myös tuulivoimaloiden ja aurinkopaneelien hankintaa vapaa-ajan asuntoihin”, Neuvonen vaatii hallitusohjelmaan viitaten. ”Vähän suuremmalla mökkimyllyllä saa myös patterit
lämpiämään. Ympärivuotinen lämmitys on merkittävä mökkeilyn päästölähde.”


Tuulisähkön vallatessa mökit myllyjen määrä saavuttaisi ehkä piankin 1800-luvun lopun tilanteen, jolloin Suomessa oli noin 10 000 käytössä olevaa tuulimyllyä. Investointitukea olisi myönnettävä myös pientuulivoimaloiden asentamiseen pientalojen energiatarpeisiin.


Mökkikäyttöön soveltuvaa tuulivoimalaa voi tänään 15.6. eurooppalaisena Tuulivoimapäivänä käydä testaamassa Helsingin kauppatorin laidalla klo 12-18.


Lisätietoja:
Aleksi Neuvonen, puheenjohtaja, 050-5344241
Eurooppalainen Tuulivoimapäivä: www.windday.eu
Mökkikäyttöön sopivien tuulivoimaloiden maahantuonti: www.tuulivoimala.com