Uusi ympäristökasvatus Pääsiäissaari ja Nuage Vert tapahtumissa – Tule mukaan!

Dodo on mukana toteuttamassa uudenlaisia ympäristökasvatustapahtumia teineille. Niissä ongelmien vyörytyksen sijaan etsitään vaikutuskeinoja ja tapoja ymmärtää ympäristöämme uusin keinoin.

Etsimme ryhmänvetäjiä ja kouluvierailijoita mukaan Vihreä Pilvi / Nuage Vert -ympäristötaideteokseen liityviin aamunavauksiin ja Pääsiäissaaritapahtumaan.

Nuage Vert

Nuage Vert heijastuu Salmisaaren hiilivoimalan vesihöyrypilveen vihreänä lasersäteenä. Vihreä pilvi kasvaa ja pienenee Ruoholahden alueen asukkaiden sähkön kulutuksen mukaan. Dodo järjestää alueen kouluissa tapahtumia, joiden tavoitteena on saada koululaiset mukaan tekemään vihreästä pilvestä mahdollisimman suuri vähentämällä omaa sähkönkulutustaan. Kouluvierailut toteutetaan jo ennen varsinaisia tapahtumapäiviä: 22.-29.2.2008.

Kouluvierailijoiden tehtävänä on kertoa ja innostaa koululaiset jakamaan energian säästövinkkejä myös kotona – mitä vähemmän alueen asukkaat käyttävät sähköä, sitä suurempi ja hienompi taideteoksesta tulee! 

Ilmoittaudu mukaan esittelemään taideteosta Ruoholahden alueen koulujen aamunavauksiin – saat koulutuksen, hyvää kokemusta ja pienen korvauksen!

Pääsiäissaari

Pääsiäissaaren koululaiskonferenssi järjestetään Korkeasaaren eläintarhassa toista kertaa. Konferenssi on suunnattu yläkoulun ja lukion oppilaille:

  • maanantaina 3.3. seiskaluokkalaisille
  • keskiviikkona 5.3. kahdeksasluokkalaisille
  • perejantaina 7.3. ysiluokkalaisille ja lukiolaisille

Konferenssipäivän aikana kuullaan suomalaisten sammakkotutkijoiden luentoja, tutustutaan Korkeasaaren sammakkoeläimiin ja keksitään pienryhmissä lisää keinoja pelastaa maailman uhanalaiset sammakot vaikuttamalla ihmisten asenteisiin. Pienryhmien ideat toteutetaan eri tekniikoilla sarjakuvista t-paitoihin. Työt esitellään loppuseminaarissa, johon kutsutaan vaikuttajia ja julkisuuden henkilöitä kommentoimaan nuorten töitä.

Korkeasaareen etsitään ryhmänvetäjiä kullekin päivällä. Ilmoittaudu mukaan – saat koulutuksen, hyvää kokemusta ja pienen palkkion.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot:

Vihreä Pilvi/Nuage Vert:
Inari Penttilä
;tai puh. 044-344 5111

 

Pääsiäissaari:
Pauliina Jalonen
tai 040-8488 753