Jyväskylä


 


Onnellinen kaupunki


Vuoden 2008 alusta kapunkisuunnitteluryhmämme aloitti työstämään aihetta onnellinen kaupunki. Tuloksista pääsemme nauttimaan jo pitkin vuotta 2008 ja lopulta alkuvuodesta 2009 järjestettävän seminaarin yhteydessä. Tervetuloa mukaan työryhmään!


Aikaisempaa toimintaa


Urbaaniparatiisi -projekti


Urbaaniparatiisi on syksyllä 2004 käynnistynyt projekti, jonka tavoitteena on havainnollistaa autoilun varsin etuoikeutettu asema yhteiskunnassa sekä etsiä ihmis- ja ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja autokeskeiselle kaupunkielämälle ja kaupunkisuunnittelulle. Projektissa kootaan faktaa, estetiikkaa ja maailmankatsomuksellista pohdiskelua yhdistelevä näyttely Jyväskylän kaupunginkirjaston ala-aulaan syksyksi 2007. Projektia on tarkoitus jatkaa myös tulevina vuosina, jos urbaaniparatiisi kiinnostaa niin tule mukaan työryhmään.


19.5.2007 Kaupunkiutopioita – Urbaaniparatiisi -näyttely avattiin Yläkaupungin yö -tapahtuman yhteydessä. Dodo järjesti festareilla myös Ajot urbaaniparatiisin puolesta – leikkimielisen kilpailun erilaisen autoilukulttuurin ja viihtyisämmän kaupunkiympäristön puolesta Alvarin aukiolta alamäkeen 🙂

Yön ajot

7.-25.8.2007 on urbaaniparatiisi -näyttely nähtävillä entistä ehompana kaupungin kirjaston aulassa. Avajaiset pidetään 7.8. klo 17-19, Tervetuloa!

Tähän tulee urbaaniparatiisin tarkempi esittely.

 


Ympäristöongelmat ratkaistiin menestyksellä Nikolainsalissa


Torstaina 30.11.2006 järjestetty Megapolis 2021 -tapahtuma keräsi Nikolainkulman Nikolainsaliin ihmisiä kuulemaan ja keskustelemaan ympäristöongelmien ratkaisemisesta kaupungeissa, teemana kaupunkisuunnittelu ja ympäristöongelmat. Dodo kiittää lämpimästi esiintyjiä ja osallistujia – ympäristöongelmien ratkaisemiseen tarvitaan laadukasta yhdessä tekemistä.


Tapahtumassa esiintyjät puhuivat mm. parkouraajan kaupunkikuvasta ja Nairobin slummien arjesta ja arkkitehtuurista. Kehitysmaiden ympäristöongelmat ovat päinvastaisia kuin länsimaissa, materiaalin kierrätys on elinehto, mutta saniteetti on olematon. Lisäksi seminaarin aikana esiin nousivat niin paikalliset pitkän tähtäimen skenaariot kuin nyt akuutissa keskustelussa olevat teematkin. Rakennus- ja ympäristölautakunnan puheenjohtaja Jouni Vauhkonen esitti, että kaupunkirakenteen hajoamista voidaan estää suunnitteluyhteistyöllä kaupunkien ympäryskuntien kanssa. Näin päästäisiin liikenteen pakoista liikkumisen vapauksiin.


Seminaarin iltatilaisuuden käynnisti afromusiikkiryhmä Wolandoo. Rentoa menoa jatkoi Jyväskylän ylioppilasteatterin improvisaatioryhmä Ässiä hatusta, joka muunsi illan puheenaiheet silmänräpäyksessä teatteriksi. Illan lopuksi kuultiin tarinoita maailman kaupungeista virtuaalisen iltanuotion ääressä.


Ympäristöongelmat ratkaistaan kaupungeissa -hanke jatkuu ja nyt vuonna 2007 teemana on kuluttaminen/kuluttajuus. Tulethan mukaan toteuttamaan syksyn magapolista!Jyväskylän Dodon postituslista


Liity Jyväskylän dodo-listalle täyttämällä www-lomake


Kysy tietoa seuraavista tapaamisista ja kaikesta Jyväskylän Dodon toiminnasta:


Sari Asikainen