Urbaanit paratiisit -näyttelyn avajaiset Turun Kirjakahvilassa keskiviikkona 9.4. klo 17

Miten monipuolista kaupunkitunnelmaa kyettäisiin levittämään vilkkaan kävelykeskustan ulkopuolelle? Millä keinoin voimme edistää yrittäjien ja käsityöläisten edellytyksiä sijoittua kaupunkialueelle suurien ketjumyymälöiden palveluja täydentämään?

Näyttelyn tekijöiden kanta on, ettei hyvää kaupunkiympäristöä aikaansaada väljällä rakentamisella vaan päinvastoin, kaupunkielämää tukevilla ja arkkitehtonisesti kiinnostavilla uudisrakennuksilla. Palauttamalla perinteinen katutila ja luomalla suojattuja korttelipuistoja piristyvät sekä kadun julkinen että pihan yksityisempi elämä. Tehokas mutta inhimillinen rakentaminen torjuu ilmastonmuutosta vähentämällä liikennetarvetta ja tarjoamalla puitteet vähemmän kuluttavalle elämäntavalle.

Dodon yhdessä taiteilija Kaisa Lipposen kanssa tuottamassa näyttelyssä pyritään ns. urbaanin aakkosin, tekstein ja kuvin rakentavaan puheenvuoroon visuaalisella kielellä, joka on sekä tavallisten kaupunkilaisten että suunnittelijoiden ymmärrettävissä. Päämääränämme on herättää asukkaiden kiinnostus elinympäristönsä visuaalisen ja arkkitehtonisen maailman vaikutuksiin, jotka näkyvät asumisviihtyvyydessä ja yhteisön hyvinvoinnissa. Hankkeemme toimii esimerkkinä poikkitaiteellisesta ja -tieteellisestä yhteistyöstä, jota suomalaisessa kaupunkisuunnittelussa toivoisi näkevänsä enemmän.

Näyttelyn avajaisissa taitelija Kaisa Lipponen sekä työryhmän jäsenet kertovat töistä ja työskentelyprosessista. Klo 18 alkaen samoissa tiloissa järjestetään pienimuotoinen näyttelyn teemoihin liittyvä keskustelutilaisuus.

Näyttely on esillä Turun kirjakahvilassa 9.4.-2.5. Kirjakahvila sijaitsee Vanhalla Suurtorilla, Brinkkalan sisäpihalla ja se on avoinna arkisin klo 12-18.

Tiedustelut ja lisätietoa:
Tea Tönnov, , p. 044 526 9073
Kaisa Lipponen, , p. 045 130 3910