Megapolis 2023 -tapahtumassa tehdään Onnellisia kaupunkeja

Nyt jo yli puolet maailman ihmisistä asuu kaupungeissa, jotka ovat myös talouden moottoreita. Kaupungeissa käytetään myös valtaosa maailman luonnonvaroista. Kaupunkilaiset elämäntavoillaan ratkaisevat sen, pystytäänkö hyvinvointia lisäämään samalla kun ekokatastrofi torjutaan. Taloustieteilijät ovat jo pitkään tienneet, ettei talouskasvu lisää onnellisuutta tietyn vauraustason jälkeen. Dodo ry seuraa brittiläisen New Economics Foundation -tutkimuslaitoksen kehittämän Happy Planet -indeksin (HPI) viitoittamaa tietä ja herättää keskustelua ekotehokkaasta onnellisuudesta suomalaisissa kaupungeissa.


Tänään maanantaina 16.6.2008 klo 17 alkaen järjestetätävässä pikaseminaarissa Megapolis2023-teemat esitellään yleisölle ensimmäistä kertaa. Seminaarissa puhuvat arkkitehti Kaarin Taipale, käsityönopettaja Muru Juurola ja onnellisuusasiantuntija Leena Helenius. Samassa yhteydessä julkaistaan ensimmäinen neljästä Onnelliset kaupungit -kortista. Kortissa on muun muassa kirjailija Miika Nousiaisen haastattelu siitä, miksi ruotsalaiset kaupungit ovat onnellisempia kuin suomalaiset.


Täydellinen Megapolis 2023 -ohjelma julkistetaan elokuussa.


Lisätietoja:


Megapolis 2023 -tapahtuman tuottaja Antti Möller, , puh. 044 5455698
Dodo ry:n varapuheenjohtaja Aleksi Neuvonen, , puh. 050 5344241