Megapolis 2023 -tapahtuma starttaa keskustelun kaupunkilaisesta onnellisuudesta

”Helsinki-Nurmijärvi -akselilta pitää päästä eteenpäin. Siksi Dodo haluaa tuoda Suomeen nimekkäitä ulkomaalaisia puhujia, joilla on uutta sanottavaa kaupungeista ja kaupunkilaisesta elämäntavasta”, kertoo Dodon puheenjohtaja Pauliina Jalonen.

Uusi nimi festivaalin ohjelmassa on asuntoministeri Jan Vapaavuori. Vapaavuoren reippaat linjaukset tämän vuoden aikana ovat tehneet kaupunkien ympäristövaikutuksista etusivun politiikkaa.

Toinen tänään varmistunut puhujanimi on Nicola Steuer lontoolaisesta New Economics Foundation -ajatushautomosta. NEF on luonut maailmankuulun Happy Planet Indexin, jota Dodo nyt soveltaa suomalaisiin kaupunkeihin. Indeksi laittaa maailman valtiot järjestykseen sen mukaan, miten hyviä ne ovat tuottamaan kestävää onnellisuutta. Suomi on listalla sijalla 123. Myöskään suomalaiset kaupungit eivät ole ekotehokkaita onnellisuuden luojia.

Megapolis 2023 -tapahtuman pääseminaarin kolmas uusi kärkinimi on nykyään vapaana kirjoittajan toimiva entinen peruspalveluministeri Osmo Soininvaara. Jo aiemmin on julkistettu kanadalaisen slow life -journalisti Carl Honorén ja Bogotan ex-pormestari Enrique Peñalosan saapuminen Megapolikseen.

Megapolis 2023 on koko päivän festivaali, joka laittaa liikkeelle uutta kaupunkitoimintaa. Muun muassa paljon huomiota herättänyt carrotmob-liike tekee avausiskunsa Suomessa Megpoliksen yhteydessä.

Megapolista pohjustetaan tänään tiistaina 26.8. klo 17-20 Minipolis-seminaarissa Demos Helsingin tiloissa (Laivurinkatu 41,
kulmahuoneisto). Minipoliksessa Megapoliksen teemoja käsittelevät mm. graffiti-kronikoitsija Tuomas Jääskeläinen, Kone Oyj:n design-johtaja Anne Stenroos ja Yhdistäkää sisäpihat! –ryhmän perustaja Jaska Lehtonen.

* * *

TAUSTATIETOA TOIMITTAJILLE:

– Dodo on ympäristöjärjestö, joka etsii ratkaisuja globaaleihin ongelmiin kaupunkilaisen arjen näkökulmastan. Dodon mielestä onnellisuus on yhteisöllisyyttä, omaehtoisuutta, ekologista asumista ja liikkumista.

– Megapolis on Dodon ja yhteistyökumppaneiden vuosittain järjestämä urbaanin elämäntavan festivaali. Ohjelma päivittyy osoitteessa www.megapolis2023.org.

– Lue lisää tapahtuman teemoista Megapoliksen nettisivuilta löytyvistä onnellisten kaupunkien korteista. www.megapolis2023.org

– Muista myös Vanhalla ylioppilastalolla pe 26.9. järjestettävä ympäristötapahtuma Jalanjälki. Lisätietoa: www.avain.net/jalanjalki.

Lisätietoja:

Dodon puheenjohtaja Pauliina Jalonen, puh. 040 8488753,

Carl Honorén, Enrique Peñalosan ja Nicola Steuerin haastattelupyynnöt Megapoliksen yhteydessä: Jussi Nokkala, puh. 050 3548381, .