Dodo suosittelee: Be A Change 2008

Yhteiskunnallinen yrittäjyys tarkoittaa yhteiskunnan ongelmien ratkasemista liiketoiminnan keinoin. Kansainvälisesti tunnetuin yhteiskunnallinen yritys on vuonna 2006 Nobel-palkinnon saaneen Muhammad Yunusin perustama Grameen-pankki, joka myöntää mikroluottoja auttakseen ihmisiä pois äärimmäisestä köyhyydestä. Esimerkkejä suomalaisista yhteiskunnallisista yrityksistä ovat secondhand-ompelimo Remake EkoDesign ja Kuinoma eli nettisivu, jonka kautta harrastajat voivat vuokrata urheiluvälineitä toisilleen.


Ohjelma koostuu virtuaalijaksosta 26.8.-26.10. osoitteessa http://beachange.org sekä messutapahtumasta 30.10.-1.11. Helsingissä. Tapahtumassa 140 tarkoin valittua yrittäjähenkistä ihmistä Suomesta ja ulkomailta luo lisää yhteiskunnallisia liikeideoita ja kehittävät parhaista valmiita liiketoimintakonsepteja. Apunaan heillä on asiantuntijoita yhteiskunnallisen yrityksen perustamiseen liittyvissä aiheissa, kuten rahoituksessa, markkinoinnissa, liiketoimintasuunnitelman teossa, yhteiskunnallisten vaikutusten arvioinnissa ja arvopohjan määrittelyssä. Osallistujat voivat halutessaan ottaa osaa myös liiketoimintakonseptikilpailuu n, jossa 1-3 tiimiä tai yksilöä saa palkinnon, joka mahdollistaa liiketoiminnan käynnistämisen heti tapahtuman jälkeen.


Lisää tietoa ja yhteiskunnallisten liikeideoiden pankki: http://beachange.org