Dodo ry tiedottaa: Laiskoille taloyhtiöille kiinteistöveron korotus

Kyselyissä kaupunkilaiset toivovat lähiympäristöönsä erityisesti lisää viheralueita. Samaan aikaan kerrostalojen väliin jäävät piha-alueet on rajattu pieniin eri taloyhtiöiden hallinnoimiin asfalttiläntteihin. Pihat on uhrattu parkkipaikoille ja roskiksille. Myös muita kerrostalojen yhteisiä tiloja kuten pesutupia ja saunoja on viime aikoina vähennetty.Viihtyisää lähiympäristöä lähdetäänkin usein etsimään kehyskuntien pientaloalueilta. Pihojen ja muiden yhteisten tilojen kehittäminen voisi tarjota kerrostaloalueille uuden viihtyisyystekijän. Näin vastattaisiin erityisesti lapsiperheiden tarpeisiin. Taloyhtiöiden toteuttamana tämä lisäisi paitsi turvallisuutta myös viihtyisyyttä.Kunnilla ja valtiolla tulisi olla merkittävä rooli taloyhtiöiden patistelijoina. Jo nyt kaavoitus kannustaa piha-alueiden yhdistämiseen. Jatkossa julkinen valta voisi tarjota lisää keppiä ja porkkanaa: pelkkiä jätekatoksia ja parkkipaikkoja sisältävästä pihasta voitaisiin säätää korotettu kiinteistövero, samoin kuin saunatilojen ja pesutuvan puuttumisesta. Vastaavasti aktiiviset ja innovatiiviset taloyhtiöt voisivat saada kehittämisavustuksia.Dodo ry esittelee ajatuksiaan kaupunkiympäristöjen kehittämisestä tänään 27.9. Vanhalla ylioppilastalolla Helsingissä järjestettävässä Megapolis 2023 -tapahtumassa klo 11 alkaen. Tilaisuuden puhujina ovat muun muassa Bogotan entinen pormestari Enrique Peñalosa ja asuntoministeri Jan Vapaavuori. Tapahtumassa esitellään myös Dodon pilottiprojekti korttelien sisäpihojen yhdistämisestä.Megapolis 2023 puhuu urbaanimman ja onnellisemman kaupunkikulttuurin puolesta. Millaisessa kaupungissa Sinä haluat asua 15 vuoden kuluttuäLisätietoja:


Dodo ry:n puheenjohtaja Pauliina Jalonen, puh. 040 8488 753,