Megapolis 2024 pähkinänkuoressa

 

Megapolis 2024 on urbaani festivaali, jossa mietitään, mitä on hyvä ruoka ja mistä se tulee. Millaisia viivoja ruoan reitit piirtävät maailmankartalle ja kuinka pitkiä polkuja muodostuu kaupunkilaisen ravinnonhakumatkoistä Mitä maailman metropoleissa syödään, kun yhteiset resurssit käyvät yhä niukemmiksi? Miten kaupunkien rooli ruoan tuotannossa muuttuu? Voiko tavallinen kaupunkilainen samaan aikaan sekä herkutella että ratkaista ympäristöongelmiä

Maailman ihmisistä yli puolet elää kaupungeissa. Kolmasosa kaupunkilaiselämän ympäristövaikutuksista liittyy ruokaan: sen kasvattamiseen, kuljettamiseen, valmistamiseen, syömiseen ja pois heittämiseen. Samaan aikaan maapallon resurssit niukkenevat ja käynnissä on globaali ruokakriisi.

Dodolaisten mielestä ympäristöongelmiin, ilmastonmuutokseen ja ruokakriisiin täytyy etsiä ratkaisuja siellä, missä ihmisetkin ovat – kaupungeissa. On aika miettiä uudella tavalla sitä, miten urbaani ruoka tuotetaan ja miten se kulutetaan. Parhaimmillaan uusi ruokakulttuuri voi tarkoittaa hidasta herkuttelua, uusia makuja ja yhteisöllistä tekemistä.

Megapolis 2024 kutsuu kaikki urbaanit herkuttelijat globaalille piknikille Hyvän ruoan kaupunkiin!

Megapolis2024 ulottaa lonkeronsa toreille, kaduille, markkinoille, lähikauppojen liepeille, kaupunkiviljelmille, kattopuutarhoihin ja laatikkoviljelmille.

Lahdessa, Kino iiriksessä 27.3.

Helsingissä, Vanhalla ylioppilastalolla 26.9.

Tampereella Vanhalla kirjastotalolla 17.10.

Turussa Vanhalla raatihuoneella 12.11.

Megapolis 2024 -tapahtuman sivut