Megapoliksen ensimmäiset ohjelmatiedot julki

 

MEGAPOLIS 2024 – HYVÄN RUOAN KAUPUNKI

Mitä kaupunkilaisen lautaselta löytyy vuonna 2024?

Maailman ihmisistä yli puolet elää kaupungeissa. Kolmasosa kaupunkilaiselämän ympäristövaikutuksista liittyy ruokaan: sen kasvattamiseen, kuljettamiseen, valmistamiseen, syömiseen ja pois heittämiseen. Samaan aikaan maapallon resurssit niukkenevat ja käynnissä on globaali ruokakriisi.

Ympäristöjärjestö Dodon mielestä ympäristöongelmiin, ilmastonmuutokseen ja ruokakriisiin täytyy etsiä ratkaisuja siellä, missä ihmisetkin ovat – kaupungeissa. On aika miettiä uudella tavalla sitä, miten urbaani ruoka tuotetaan ja miten se kulutetaan. Parhaimmillaan uusi ruokakulttuuri voi tarkoittaa hidasta herkuttelua, uusia makuja ja yhteisöllistä tekemistä.

Kutsumme kaupunkilaiset Megapolis 2024 – Hyvän ruoan kaupunki -festivaalille Vanhalle ylioppilastalolle lauantaina 26.9. klo 11 alkaen.

Paikalle saapuu joukko kiinnostavia ja inspiroivia puhujia, joiden kanssa mietitään, mitä on hyvä ruoka ja mistä se tulee. Millaisia viivoja ruoan reitit piirtävät kartalle ja kuinka pitkiä polkuja muodostuu kaupunkilaisen ravinnonhakumatkoistä Mitä maailman metropoleissa syödään, kun yhteiset resurssit käyvät yhä niukemmiksi? Miten kaupunkien rooli ruoan tuotannossa muuttuu? Voiko tavallinen kaupunkilainen samaan aikaan sekä herkutella että ratkaista ympäristöongelmiä

Puhujavieraina mm.

  • Pietro Leemann – maailman ainoa Michelin-tähditetty kasvisravintoloitsija
  • Majora Carter – urbaanin ympäristön vihertäjä, livelähetyksessä suoraan Bronxista
  • John Higson – tuottajatorien pioneeri Tukholmasta
  • Khan Rahaman – megakaupunkien tutkija Bangladeshista
  • Jyrki Sukula – kokki ja hyvän ruoan moniottelija

Sekä…

Sirpa Pietikäinen, Jasmin Hamid, Antti Nylen, Johanna Lilius, Christer Lindgren, Janne Länsipuro, Tiina Silvasti. Dodon omat sissi- ja kaupunkiviljelijät.

Oheisohjelmassa Sankarikuluttajan tori, kaupunkiviljelyä ja -suunnittelua, miniseminaareja, Valitse Vege – kotona ja koulussa -paneeli, näyttelyitä ja elokuvia. Illan Megapolis 2024 -klubilla kierretään maailman kuumissa suurkaupungeissa mm. Top Billin DJ:n tahtiin. Järjestäjinä Porkkanamafia ja Dodo.
Megapolis 2024 – Hyvän ruoan kaupunki

Ajankohtaista asiaa hyvästä ruoasta, ratkaisuja ympäristöongelmiin.

Vanhalla ylioppilastalolla (Mannerheimintie 5, Helsinki)

lauantaina 26.9. klo 11 – 04

Päivätapahtumiin on vapaa pääsy, iltaklubille pääsymaksu.

Lisätietoa:

Tiedotusvastaava Noora Jokinen, / 040 830 6179

www.megapolis2024.org; globaalipiknik.wordpress.com

Tapahtuman järjestää Dodo ry. www.dodo.org