Pietikäinen, Haavisto ja Tuomioja Uusi ruokapolitiikka -keskustelussa

 

Tiedotusvälineille 23.9.2009

Festivaalin Uusi ruokapolitiikka -paneelikeskustelussa ympäristöjärjestö Dodo ry haastaa kolme eturivin poliitikkoa vastaamaan kysymyksiin siitä, mitä ovat tulevaisuuden ruokapolitiikan tärkeimmät toimet ja millaiseksi ruoantuotannon kehittymistä tulisi ohjata. Kuka hyötyy maatalouden vientituistä Pitäisikö lihansyönti pistää verolle? Suuret vai pienet maatilat? Hiilimerkinnät pakollisiksi ruokatuotteisiin?

Maapallon väestö kasvaa ja tarvitsee koko ajan enemmän resursseja. Edessä on ratkaisematon ongelmavyyhti: ilmastonmuutoksen pysäyttäminen, maailman vesivarojen turvaaminen ja noin 9 miljardin ihmisen riittävä ruokkiminen. Vastauksia tarvitaan myös Suomessa.

Keskusteluun osallistuvat euroedustaja Sirpa Pietikäinen (kok), kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd) sekä kansanedustaja Pekka Haavisto (vihr). Keskustelu järjestetään klo 14 – 14:30 Vanhan ylioppilastalon juhlasalissa.

Tervetuloa!

Lisätietoa festivaalin teemoista:

Pauliina Jalonen, puheenjohtaja, Dodo ry / 040 8488 753

Lisätietoa tapahtumasta, puhujien haastattelupyynnöt:

Noora Jokinen, Megapolis 2024 -tiedotusvastaava  / 040 830 6179