Satu Onnela esitteli tulevaisuuden liikennehaasteita kaupunkiryhmän maanantai-illassa

Kaupunkiryhmän maanantai-illassa 7.3. oli alustajana Satu Onnela, joka esitteli tulevaisuuden liikennehaasteisiin ratkaisuja etsineessä MovE!2040-kilpailussa voittajaksi valittua työtä, jonka tekijätiimiin, nimeltään Team YKSO, hän itsekin kuului. Voittanut kilpailuehdotus Moveeba on eri kulkumuotojen profiloitava yhteiskäyttö- ja -maksujärjestelmä, joka perustuu liikkumistarpeen optimointiin mutta samalla liikenteessä koettujen elämysten vahvistamiseen. Tavoitteena on yhdistää liikkumisen vapaus ja yhdessä saavutetut edut.

Kilpailussa ei niinkään etsitty konkreettisia ja valmiita ratkaisuja kuin ideoita, joten esityksen jälkeen oli hyvä ryhtyä keskustelemaan ja idoimaan lisää, keskustelussa puitiin mm. eri liikennemuotojen käytettävyyttä ja niihin liittyviä mielikuvia.

 

Tietoa Moveebasta löytyy kilpailuehdotuksen ympärille tehdystä blogista osoitteessa http://www.moveeba2040.blogspot.com/.