Sähköverkkoyhtiö Carunalle vuoden 2016 Pääsiäissaari-palkinto tahattomasta ympäristöteosta

Sähköverkkoyhtiö Carunan raju hintojen korotus, keväällä 2016 osoitti suomalaisille sähkön ostamisen arvaamattomuuden. Tapaus nosti entistä houkuttelevammaksi vaihtoehdoksi sähkön tuottamisen itse, kuten, Jari Lyytimäki kuvailee. SYKEn kokeilussa jyväskyläläisen taloyhtiön arvioitiin vähentävän 9 % päästöistään kattamalla 10 % sähköntuotannostaan omilla aurinkopaneeleilla. Helsingin ensimmäiset asuinkerrostalon aurinkopaneelit on asennettu tänä kesänä Iso-Roobertinkadulle.

Aurinkosähköä toteuttavien yritysten mukaan niin pientaloista kuin taloyhtiöistäkin on tullut yhteydenottoja erityisen paljon Carunan verkkoalueelta. Dodon Janne Käpylehto kannustaakin ihmisiä ottamaan osan energiatarpeestaan omiin käsiinsä ja sitä kautta tulemaan myös tietoisemmaksi: “Lähienergian eri muodot ja kiinteistöjen energiatehokkuustoimenpiteet antavat perinteiselle sähkönkäyttäjälle mahdollisuuden hallita omaa kulutustaan. Energiassa mukana oleminen tekee siitä mielenkiintoista ja sitä kautta energiaa osataan käyttää fiksummin.”

Dodo ry on vuonna 1995 perustettu suomalainen ympäristöjärjestö. Dodo käsittelee ympäristöongelmia yhteiskunnallisesti, turhaan yksinkertaistamatta. Dodossa yritetään välttää turhia vastakkainasetteluja ja tarkastellaan ympäristökysymyksiä laajasti, eri näkökulmista.

Dodo ry myöntää vuosittain Pääsiäissaari-palkinnon merkittävimmästä tahattomasta ympäristöteosta. Edellisen kerran palkinto myönnettiin islantilaiselle lihapiirakalle, jossa oli lihan sijasta käytetty soijaa.

Lisätietoja:
Dodo ry:n hallituksen jäsen ja tietokirjailija Janne Käpylehto, , puh. 045 359 6945
Dodo ry:n hallituksen puheenjohtaja Maria Nordlund, , puh. 044 320 8867


http://www.hs.fi/talous/a1454908862106
https://luonnonvaralta.wordpress.com/2016/01/31/vuoden-tahaton-ymparistoteko/
https://www.scribd.com/doc/259633640/Asumisen-pilotit-selvitys
http://ilmastokatu.fi/ilmastokadun-ensimmainen-aurinkovoimala/#more-453

Yksi kommentti artikkeliin ”Sähköverkkoyhtiö Carunalle vuoden 2016 Pääsiäissaari-palkinto tahattomasta ympäristöteosta”

Kommentointi on suljettu.