Uusi kaupunkifestivaali Pasilan veturitallien avoimeen viljelykeitaaseen

Ympäristöjärjestö Dodo järjestää kunnianhimoiset neljä isoa kaupunkitapahtumaa 2018 kaudellaan, joista kolmas Beats & Greens -festivaali Kääntöpöydällä 3.-4. elokuuta keskittyy kaupunkikulttuuriin. Pasilan vanhojen veturitallien Kääntöpöytä on kaupunkiviljelykeskus sekä viraali tapahtumapaikka, joka toimii ponnahduslautana kestäville kaupunkiprojekteille, eri alojen osaajille ja artisteille. Pääesiintyjänä festivaalilauantaina nähdään suomalaisen indiemusiikin helmi, Jaakko Eino Kalevi.

“Jälkifossiilisessa maailmassa elämän mielekkyyden on löydyttävä jostain muualta kuin kuluttamisesta – taiteesta, hyvästä ruoasta, toisista ihmisistä. Tämä on käynnissä olevan yhteiskunnallisen muutoksen kulttuurinen ulottuvuus. Nykyinen kaupunkikulttuuri on usein kulutuskeskeistä ja ulossulkevaa; kaikille avoimia, epäkaupallisia tiloja kaivataan. Vähentämisen ja kohtuullistamisen lisäksi tarvitsemme paikallisia bileitä ja vastuullista hedonismia.“ Näin ympäristöjärjestö Dodo kuvailee Kääntöpöydän manifestissa tavoitteitaan kaupunkikulttuurin saralla. Kääntöpöytä on avoin kaupunkitila. Sen toiminta ei voiton tavoitteluun ja lisäksi sen suunnitteluun ja toteutukseen saa vaikuttaa kuka tahansa. Yhdessä luodun tilan tavoitteena on luoda pohjaa sosiaalisille innovaatioille ja uudelle kulttuurille.

Beats & Greens kaupunkikulttuurifestivaalin perjantaina 3.8. nautitaan Pasilan viljelykeskuksessa ulkoilmaelokuvista sekä Pasilan graffititaiteesta Hki Urban Art kierroksella. Lisäksi elokuvantekijät Hannaleena Hauru, Sami Sänpäkkilä sekä Vesa Kuosmanen keskustelevat paneelissa elokuva-alan rakenteellisesta epätasa-arvosta ja pohtivat kuinka kotimaisen elokuvakerronnan näkökulmia voisi monipuolistaa. Lauantaina 4.8. Kääntöpöydän terassin valtaavat muun muassa Flow-festareilla, Gegen Berlin -klubilla ja Fusion -festivaaleilla soittaneet artistit. Esiintyjinä mm. Jaakko Eino Kalevi, Nasiri & Són, OON, Uusi Jazziklubi sekä DJ:t Paula Koski ja Casita. Festivaalilauantaina vierailla on myös mahdollisuus ottaa kasvi- ja bodypositivity potretteja puutarhan kuvausstudiossa ja nuorimmat voivat osallistua lasten omaan Dj-workshopiin. Tapahtuman yhteistyössä TAAKI Helsinki – äänilaitevuokraamo.

Kääntöpöydällä nähdään vielä tämän kauden aikana sadonkorjuujuhla HarFest (1.9.) sekä Pasila antroposeeni (15.9.), missä voi tutustua kokeellisen taiteen ja keskustelun kautta ilmastonmuutoksen ja rakentamisen vaikutuksiin Pasilassa.

Haastattelupyynnöt tapahtumasta ja esiintyjistä: Tehila Auramo / Tapahtuman tuottaja Dodo ry 040-0497140

Ohjelma ja aikataulu nähtävissä https://kaantopoyta.fi/tapahtumat/  
+ FB https://www.facebook.com/events/189486678506551/
Kaupunkiviljelyskuksen nettisivut ja manifesti: kaantopoyta.fija dodo.org

Pressikuvat tapahtumasta ja esiintyjistä linkkipankissa: https://drive.google.com/drive/folders/1gMjqZQxIuCzIDkJJDn1r_tvGLkz8WZ3F?usp=sharing

Kehitämme Helsinkiä yhteistyö edellä
Etsimme jatkuvasti uusia kiinnostavia arvopohjaisia yhteistyötahoja. Tärkeää meille on muun muassa kaupunkikulttuurin, kestävän kaupunkisuunnittelun ja ruoantuotannon tukeminen, tietojen ja taitojen jakaminen,LGBT seksuaalivähemmistöjen oikeuksien tukeminen ja ilmaisunvapaus.