Tervetuloa mukaan kaupunkisuunnitteluryhmään

Tule mukaan visioimaan ja rakentamaan kestävää kaupunkia!

Dodon kaupunkisuunnitteluryhmän toiminta on monipuolista, ja siihen kuuluu myös rakennusprojekteja. Suurin osa projekteista liittyy lisäksi kaupunkiviljelyyn, mutta kaupunkisuunnitteluryhmän projekteissa korostuu suunnittelu ja rakentaminen kasvien hoitamisen sijaan.

Kaupunkisuunnitteluryhmän vapaaehtoisilla on mahdollisuus

  • osallistua kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden Pasilan eteläisen ratapihan ja veturitallien alueen visiointiin
  • suunnitella ja rakentaa minitaloja ja kasvihuoneita kestäviä rakentamistapoja oppien
  • osallistua kaupunkisuunnitteluaiheisten tapahtumien järjestämiseen
  • aloittaa uusi kaupunkisuunnitteluaiheinen projekti

Kaupunkisuunnitteluryhmän painopisteitä ovat kaupunkien ekologinen, sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys, kaupunkiviljely ja ravinnekierto kaupungeissa, mittakaavaltaan ihmisläheiset ja kaikille avoimet kaupunkitilat, kaupunkikulttuurin edistäminen, tilojen väliaikaiskäyttö ja kaupunkilaisten osallistumismahdollisuuksien kehittäminen. Visiointi keskittyy Pasilan eteläisen ratapihan ja vanhojen veturitallien alueeseen, jossa Dodolla on ollut jo pitkään toimintaa. Suunnitteluprojekteja ovat olleet muun muassa Helsingin osallistavan budjetoinnin OmaStadiin laaditut suunnitelmat sekä Dodon omat rakennusprojektit, kuten Minitaloprojekti ja Liikuteltava kasvihuone.

Aiemmin kaupunkisuunnitteluryhmässä on visioitu muun muassa Teollisuuskadun ympäristöä ja Kallion sisäpihoja, järjestetty kaupunkilukupiirejä ja tehty kaupunkikävelyjä. Asumisteemaan liittyen on järjestetty esimerkiksi Minitalomessut, ekologisen asumisen festivaali Urbaanit asumismessut sekä osallistuttu Laiturin Kaupunkisuunnittelumessuille.

Käynnissä oleviin projekteihin voi aina liittyä mukaan ja tauolla olevia projekteja on mahdollista jatkaa osallistujien kiinnostuksen mukaan. Myös uusia projekteja on mahdollista aloittaa, mutta on toivottavaa että projekteilla on jotain yhteistä.

Uusia tekijöitä

Haemmekin nyt tekijöitä erityisesti Minitalo- ja Liikuteltava kasvihuone -projekteihin, Ratapihavision jatkokehittämiseen sekä vetäjää keskustelupainotteiseen toimintaan. Toimintaan osallistuminen ei edellytä erityistaitoja tai sitoutumista, tosin uuden projektin aloittajalta toivotaan aktiivisuutta edistää projektiaan pitkäjänteisesti. Mukaan voi tulla koska tahansa.

Toimintaan pääsee mukaan ilmoittautumalla vapaaehtoislomakkeella: https://goo.gl/forms/BPkfv9g2aFJ2Qglu tai tulemalla suoraan tapahtumiin.

Toiminnasta voi kysellä lisätietoja kaupunkisuunnitteluryhmän koordinaattorilta: Petri Kangassalo,

Lisätietoja Ratapihavisiosta on täällä: https://ratapihavisio.fi/

Lisätietoja Minitalosta on täällä: https://ratapihavisio.fi/minitalo/

Voit myös liittyä Kaupunkisuunnitteluryhmän Facebook ryhmään: https://www.facebook.com/groups/1429879900574418/ tai Liikuteltavan kasvihuoneen ryhmään:
https://www.facebook.com/groups/2342865152635987/

Sivu päivitetty 12.5.2020.