Kaupunkiruokaa-näyttely

Dodo ja Helsingin kaupunginmuseo on tuottanut Kaupunkiruokaa-näyttelyn, johon kuuluu myös museon sisäpihalla oleva korttelipihan viljelykokeilu Kasvattamo sekä tapahtumia elo-syyskuussa.

Näyttely on Dodon 25-vuotisjuhlavuoden päätapahtuma ja museossa on esillä myös Dodon toimintaa ja historiaa valokuvina ja videona (3 1/2 kerros).

Näyttely esittää katsojalle kysymyksen: Mikä rooli kaupungeilla on uudenlaisessa, kestävämmässä ruoantuotannossa ja ruokakulttuurissa? Kaupungit kasvavat ja kaupungistuminen globaalina megatrendinä jatkuu. Samalla ilmastonmuutos muuttaa ruoantuotantoa. Valmiiden vastausten sijaan sisältö kokoaa yhteen pohdintoja, visioita, ratkaisuja ja esimerkkejä, joiden avulla ruoka voisi riittää kaikille, ympäristön kuormitusta vähentäen.

Näyttely on vuoropuhelu, jossa eri alojen asiantuntijat ja toimijat vastaavat nuorilta kerättyihin kysymyksiin. Vuoropuhelua ovat käymässä muun muassa huippukokki, futuristi, WWF:n ruoka-asiantuntija ja töölöläinen perunanviljelijä. Dodon toiminnassa nyt ja aiemmin mukana olevista kommentoimassa ovat luonto-opas ja ympäristötaitelija Joel Rosenberg, puutarhapedagogi Pinja Sipari, Kääntöpöydän mehiläistarhaaja Lasse Tarkiainen, Dodo Oulun Heikki Seppänen sekä Urban Dinner -tapahtuman järjestäjät Simone Maxand ja Enrica Perotti

Näyttelyn konseptin ovat suunnitelleet Eija Leinonen (Dodo), Päivi Raivio (Dodo-alumni, RaivioBumann) ja Tehilah Auramo (Dodo, Skog studio).

”On hauskaa, että saimme näyttelyyn myös eläviä kasveja, kuten ilmaperunat ja mikroversot. Näin kävijät saavat ihan konkreettisesti nähdä kaupunkiruoan uusia teknologioita”, kertoo näyttelyn tuottaja Johanna Björkman.

Näyttely levittäytyy myös museon ulkopuolelle: nuorten kaupunkilaisten kanssa elokuussa toteutettavat satelliittiteokset opastavat kaupunkiruoan äärelle Malmilla ja Itäkeskuksessa.

Kaupunkiruokaa
1.6.–27.9.2020
Helsingin kaupunginmuseon 4. kerros
Aleksanterinkatu 16
Katso aukioloajat.

Yksi kommentti artikkeliin ”Kaupunkiruokaa-näyttely”

Kommentointi on suljettu.