Bensiinin kallistumisella myönteisiä vaikutuksia

Bensiinin hinta nousi viime kesänä niin korkeaksi, että 46 prosenttia autoilijoista ilmoitti vähentäneensä auton käyttöä. Autoilijoiden muuttunut käytös käy ilmi Tielaitoksen ja Tilastokeskuksen kyselytutkimuksesta, joka tehtiin liikennepolitiikan ja verotussuunnittelun tueksi. Tutkimuksessa haastateltiin eri ikäisiä ihmisiä eri puolelta Suomea koskien heidän liikkumistaan maalis-elokuussa vuonna 2000, jolloin polttoaineiden hinta käväisi yli seitsemässä markassa.

Muutaman kilometrin asiointi- ja kauppamatkat tehdään jalan, pyörällä tai julkisilla. Työmatkat sen sijaan sujuvat entiseen tapaan. Niidenkin teho silti lisääntyi, sillä tutkimus paljastaa autoilijoiden käyneen samalla matkalla pankissa, postissa, kaupassa ja kirjastossa. Teiden kesäliikenne ei kasvanutkaan odotettua kolmea prosenttia, ja bensanmyynti laski huhtikuussa yli kuusi, heinäkuussa viisi prosenttia.

Tutkimuksesta selviää, että autoilu on vähentynyt eniten Länsi- ja Pohjois-Suomessa ja vähiten Uudellamaalla. Liikkumistapojaan polttoaineen kallistuessa muuttivat eniten alle 25- ja yli 55-vuotiaat henkilöt ja pienituloisemmat taloudet.

Tutkimuksen uutisoinut Helsingin Sanomat kysyi Tielaitoksen erikoistutkija Veijo Kokkariselta, mitä polttoaineen tulisi maksaa, jotta liikkumistavat muuttuisivat enemmän. Kokkarinen arvioi tällaiseksi hinnaksi bensiinille kymmenen markkaa ja dieselille kahdeksan markkaa litralta.