Chiquita panostaa reilumpiin banaaneihin

Chiquita Brands International Inc., maailman johtava banaanintuottaja, ilmoitti muuttaneensa viljelykäytäntöjään. The Rainforest Alliance valvoo Chiquitan farmien toimintaa ympäristö- ja sosiaalisten standardien mukaisesti. Tänä syksynä Chiquitan kaikki Latinalaisen Amerikan farmit ovat saaneet Better Bananas -sertifikaatin. Myös noin kolmannes tuottajista, jotka myyvät banaaninsa Chiquitalle, ovat mukana Better Banana -projektissa, ja Chiquita tukee parhaillaan niiden yrityksiä saavuttaa sertifikaatin vaatimat standardit. Eurooppaan tuotavista Chiquita-banaaneista jo 90 prosenttia tulee farmeilta, jotka ovat the Rainforest Alliancen sertifioimia.

Better Banana -projekti on johtava kansainvälinen banaaninviljelyn sertifiointiohjelma. Sitä yllä pitää the Rainforest Alliance, yhdysvaltalainen kansalaisjärjestö. Better Banana -projektin viljelystandardit ja sertifiointi perustuvat yhdeksälle periaatteelle: ekosysteemien suojelulle, villieläinten suojelulle, työläisten reilulle kohtelulle ja hyville olosuhteille, hyville yhteisön suhteille, maanviljelykemikaalien minimaaliselle ja tarkoin säädellylle käytölle, yhtenäiselle jätteenkäsittelylle, vesiensuojelulle, maaperän suojelulle ja ympäristön huomioonottavalle suunnittelulle ja ympäristön tarkkailulle.

Serifikaatin saaneet banaanintuottajat saavat käyttää banaaneissaan Better Bananas -tunnusta. Tämä tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden tukea ostopäätöksillään reilumpaa banaanintuottamistapaa. The Rainforest Alliance pyrkii toiminnallaan suojelemaan uhattuja ekosysteemejä ja niissä eläviä ihmisiä ja villieläimiä muuttamalla maankäytön tapoja, liiketoiminnan menetelmiä ja kuluttajien valintoja. Verkossa heidät löytää sivulta http://www.rainforest-alliance.org.

LÄHDE: E-WIRE PRESS