Utopioita on 5.12.

Kaupunkilaiset Utopiat on työstänyt sarjan päättävän keskustelutilaisuuden taustaksi kommenttinsa suomalaisista kaupunkistrategioista. Sarjan tekijät perehtyvät siihen, millainen kaupunkikuva kätkeytyy kaupunkien, valtion ja EU:n pitkän tähtäimen suunnitelmien taakse. Onko visioitu tulevaisuus sama utopia, jossa kaupunkilaiset haluavat elää? Projektin näkemys kaupunkilaisuudesta julkaistaan 30.11. www.utopiat.com-verkkojulkaisussa.

Utopioita on -tapahtumassa oman syötteensä kaupunkilaisuuskeskusteluun tuovat MTK:n puheenjohtaja Esa Härmälä, arkkitehti ja muusikko Tuomas Toivonen, emerituskansleri Kauko Sipponen, filosofi Janne Toivoniemi, Helsingin kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtaja Pekka Sauri, päätoimittaja Titti Miettinen, tutkija Liisa Horelli, dosentti Laura Kolbe, kaupunginvaltuutettu Minerva Krohn, YTV:n kehityspäällikkö Antti Viren, kuvataiteilija Teemu Mäki ja yliopiston kulttuuriasiamies Päivi Setälä. Urbaania kaupunkiperformanssia tilaisuuteen tuo Punainen teatteri. Keskusteluissa yhdistyvät suunnitelmat, utopiat ja faktat. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Yliopistolta siirrytään soihtukulkueessa Töölönlahden makasiineille.