Seaid2001-Näe Helsinki kävellen tänä lauantaina!

Seaid 7.7.2001

Kaupunkilaiset Utopiat -projektin jo toinen päivänmittainen kaupunkivaellus, jolla kierretään Helsinginniemi tutkaillen aistinvaraisesti merta, kaupunkitilaa, rantoja ja parannetaan maailmaa keskustellen. Maailman todennäköisesti coolein sight-seeing, jossa liikutaan omalla lihasvoimalla, kävellen tai väsymyksen yllättäessä kaupunkipyörällä, pääkaupunkimme etu- ja takapihojen, puistojen, katujen ja joutomaiden halki rantaviivaa seuraillen. Kävely on myös osa Stadin rannat -kampanjaan, jonka yksi organisoijista Dodo on.

Lähdemme liikkeelle Talin huipulta klo 10.00 ja saavumme jossain vaiheessa illansuussa Vantaanjoen suulle Vanhaankaupunkiin. Matkaa kertyy noin 35 kilometriä, mutta eihän matka tapa, vaan vauhti, joka ainakin viime vuonna oli varsin rauhallinen. Kaupunkivaellukselle osallistuville ulkopaikkakuntalaisille voidaan järjestää lattiamajoitusta retkeä ennen ja jälkeen helsinkiläisten dodojen luona. TERVETULOA! Vaellukselle ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, ellet halua yöpyä, mistä on syytä ilmoitella etukäteen. Lisätietoja vaelluksesta antaa Aleksi Neuvonen, tai 09 724 7794. Vaelluspäivänä retkueen mukana kulkevat kännykät, jotka tavoitat numeroista 050 534 4241/Aleksi ja 050 568 6185/Pauli.

Käytännön asioita vaelluksesta:

Miten Talinhuipulle pääsee?
http://www.hel.fi/HKL/ -sivulta näet lähelle tulevat joukkoliikennevälineet karttasivulta D1. Lähimmäksi tulee bussi 18.
Talinhuippu löytyy Helsingin seudun puhelinluettelon karttasivulta 51 karttaruudusta 79-80.
Bussin 18 päättäriltä mennään Talinhuipulle seuraavasti: Kävele Muusankujaa ulkoilutielle. Seuraa ulkoilutietä ylitse Mätäjoen suun, käänny oikealle kolmannesta risteyksestä (toisestä Mätäjoen jälkeen). Tie nousee mäelle. Tapaamme mäellä paikassa, josta tie lähtee neljään suuntaan. Jos et heti löydä paikalle, soita mukana kulkeviin kännyköihin.
Voiko mukaan liittyä vasta matkan varreltä
Voi, kännyköistä voit tiedustella, missä retkue parhaillaan liikkuu.
Mitä vaellukselle tarvitaan mukaan?
Tärkeintä on pukeutua mukavasti. Näyttää siltä, että lauantaista on tulossa KUUMA päivä. Mukaan kannattaa kuitenkin varata myös jotain pitkähihaista, sillä sadekuurohan voi aina yllättää. 35 km on pitkä matka, joten huolehdithan siitä, että sinulla on mukana paitsi asianmukaiset jalkineet, kuten vaelluskengät tai lenkkarit, myös vaihtosukkia. Vanha hyvä konsti suojautua hiertymiltä on laittaa kahdet sukat päällekkäin. Myös jalkadeodorantti ja talkki auttavat viilentämään jalkoja.Jotkut pitävät hyvänä keinona myös jalkojen teippaamista urheiluteipillä etukäteen, mutta ainakin viimeksi hiertymät ja rakot olivat varsin pikkuruisia moista varotointa ajatellen. Jos pohkeesi ovat päässet löystymään harjoittelun puutteessa tai sinulla on jaloissa rasitusvammoja, voi myös kylmävoide, Mobilat tms. auttaa mahdollisesti vaelluksen loppupuolella jalkoja vaivaavaan kivistykseen. Vesipullo on hyvä pitää mukana. Ota mukaan myös rahaa: Lounastauko pidetään Ruoholahdessa, jossa jokainen ostaa kaupasta mieleistään evästä. Koska retki on ilmainen, emme pysty tarjoamaan ruokaakaan, vaan jokainen joutuu kustantamaan itse lounaansa. Mukaan kannattaa kuitenkin varata jo kotoa lusikka ja veitsi tai puukko sekä kevyt, rikkoutumaton muki. Tavarat kulkevat kätevimmin kevyessä repussa. Mikäli päivä on aurinkoinen, lienevät aurinkolasit ja -voidekin tarpeen.
Miten vaellukselta pääsee kotiin?
Vanhastakaupungista, jonne päädymme, on hyvät bussiyhteydet sekä keskustaan että poikittaisliikenteessä. Kävelemisen varaan ei poistumista kannata jättää 🙂
Pysyykö huonokuntoinenkin mukanä
Kyllä, ja kävellessähän kunto kasvaa! 35 km ei ole kova matka paatuneimmallekaan sohvaperunalle, mikäli tällä ei ole joitain kävelyä haittaavia sairauksia. Keskustaosuuden voi ajaa kaupunkipyörällä, jos jaloista loppuu veto. Sitä paitsi matkaahan ei ole pakko kävellä loppuun saakka, vaan aina voi valita käveltäväkseen vaikka vain pienemmän palasen matkaa.