Helsingistä 2000-luvun metropoli?

Aula-osuuskunnan keskiviikkokahvilassa 17.10. kello 18 alkaen: Helsingistä 2000-luvun metropoli? Keskustelua menneistä ja tulevista utopioista.

Helsingin kaupunkisuunniteluvirasto julkaisi tänä kesänä valmisteilla olevaan uuteen yleiskaavaan liittyvän maankäytön kehityskuvan, jossa luodataan kaupungin tulevaa kehitystä. Keskeisenä visiona kehityskuvassa on Helsingin kehittäminen metropoliksi.

Helsingistä ei olla tekemässä metropolia ensimmäistä kertaa. Yhteiskunta on muuttunut; onko utopia metropolista yhä sama kuin 1900-luvun teollisessa yhteiskunnassä Millainen voisi olla 2000 luvun metropoli? Onko Helsingistä oikeasti tulossa sellainen? Vai kannattaako metropoliksi muuttumista edes tavoitellä

Keskustelemassa Helsingin historiaa tutkinut dosentti Laura Kolbe ja Helsingin sanomain verkkoliitteen Helsingin utopiat -multimedian toimittanut Miska Rantanen. Keskustelun puheenjohtajana toimii arkkitehti, Eko-Safan puheenjohtaja Marja Sopanen. Kommentaattoreina sinä ja kaverisi!

Vapaa pääsy. Aula-osuuskunta sijaitsee Lasipalatsissa (Mannerheimintie 22, 2. kerros, sisään Simonkadun puolelta).

Kestävä kehityskuva -projektiryhmän työstämä Vieraskynä-kirjoitus kehityskuvasta Helsingin Sanomissa 28.8.2001.

Lisätietoja: Aleksi Neuvonen