Ruotsi uskoo ympäristöteknologian kasvupotentiaaliin

Ruotsissa julkaistussa ”Environment technology – a world market of 6000 billion in 2010 – could be Sweden’s next export success” -raportissa todetaan, että ympäristöteknologia on voimakkaimmin kasvavia aloja. Raportin kokooja Rutger Engsall totesi aiheesta Reutersille antamassaan haastattelussa, että alan voimistunut yhteistyö ja Ruotsin valtion noin 12 miljoonan kruunun tuet saattavat poikia valtavia taloudellisia voittoja – sillä kysyntä on valtavaa. Raportissa todetaankin, että ympäristöteknologia on vähintään yhtä ”kuuma” sektori kuin IT-ala.

Tutkituista ympäristöteknologiaa harjoittavista ruotsalaisyrityksistä kaksi kolmannesta aikoo laajentaa markkinoitaan kahden vuoden sisällä. Pienyritysten odotetaan hyötyvän alan kasvusta kaikkein eniten.

Ympäristöteknologian alaa on mm. veden puhdistus sekä jätteiden ja teollisuussaasteiden käsittely. The Organisation of Economic Cooperation and Development, johon maailman rikkaimmat maat kuuluvat, on myös arvioinut alan yhdeksi tulevaisuuden tärkeimmistä. Ympäristöteknologian kasvumahdollisuuksiksi arvioidaan 5-20% seuraavan kymmenen vuoden aikana.

Lähde: REUTERS NEWS SERVICE