Luoteis-Venäjällä ydinjätevarastot täyttämässä

Venäjän ydinturvallisuuskomission edustajan Sergei Lukovnikovin mukaan Luoteis-Venäjällä joudutaan mahdollisesti sulkemaan reaktoreita ja tutkimuslaitoksia, jos uusia ydinjätevarastoja ei pian rakenneta.Ympäristönsuojelijat ovat ilmaisseet huolensa täysien ydinjätevarastojen turvallisuudesta. Täysistä varastoista kerrotaan tihkuneen radioaktiivista jätettä pohjaveteen, ja läheisen Suomenlahden turvaamiseksi vaaditaan toimia.Samaan aikaan kun Luoteis-Venäjällä on pulaa ydinjätteitten varastoista, tuodaan Venäjälle ydinjätteitä varastoitavaksi ulkomailta, mm. Bulgariasta ja Ukrainasta. Venäjän duuma hyväksyi vuonna 2001 lain, joka mahdollistaa käytetyn ydinpolttoaineen tuonnin Venäjälle varastoitavaksi. Mielipidemittausten mukaan valtaosa venäläisistä vastusti lakiehdotusta.Ympäristönsuojelijoitten mukaan Venäjän olisi syytä keskittyä hoitamaan paremmin nykyiset ongelmat, eikä hankkia enää lisää ydinjätettä ulkomailta.
LÄHTEET: http://www.enn.com/news/wire-stories ja http://www.yle.fi/uutiset