Dodo HYY:n toimintakertomus 2002

Dodo HYY:n vuoden 2002 toimikausi alkoi sääntömääräisellä vuosikokouksella 5. helmikuuta 2002, jossa mm. valittiin vuoden 2002 hallitus. Hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Arto Koivu ja rahastonhoitajaksi Johanna Helmivirta. Hallituksen jäseneksi valittiin Kirsi Palmu. Tapio Luoma-aho jatkoi sihteerinä.


Dodo HYY järjesti ylioppilaille ja muille kiinnostuneille keskustelu­piiritoimintaa yhteistyössä Dodo ry:n kanssa. Vuoden 2002 aikana toimivat ainakin seuraavat keskusteluryhmät: No Logo-, Sinsibere-, kaupunki-, tropiikki-, Urban talk-,  ympäristöteologia- sekä Maailman Tila-ryhmä. Keskustelupiirit toimivat tapauksesta riippuen piirin jäsenten kodeissa, kahviloissa tai Dodo ry:n toimistolla.


18.-21.4.2002 Dodo HYY:n hallituksen jäseniä osallistui Afrikka 2002 – Ihminen ja kehitys – tapahtumaan esittelemällä Dodo Ry:n Sinsibere- kehitysyhteistyöprojektia.


14. toukokuuta järjestettiin Dodo HYY:n aloitteesta Vanhalla ylioppilastalolla kestävän kehityksen teemaseminaari otsikolla: Johannesburg 2002: Kestävä kehitys – toimintaa vai retoriikkaä Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY) ja opiskelijajärjestöjen (Dodo HYY, HYMY, KEHO, HyVi, SitVas, HYKY) kanssa. Seminaarissa alustivat Suomen kestävän kehityksen toimikunnan puheenjohtaja, pääministeri Paavo Lipponen, kansanedustaja Sirpa Pietikäinen, Suomen kestävän kehityksen suurlähettiläs Taisto Huimasalo, Kansainvälisen kauppakamarin ympäristö- ja energiakomission puheenjohtaja Juhani Santaholma, Johannesburg 2002 -valmistelukomitean puheenjohtaja Markku Wilenius, kansalaisjärjestötoimijat Iida Simes ja Aleksi Neuvonen sekä HYYn hallituksen puheenjohtaja Tommi Laitio. Lisäksi järjestettiin pienryhmätyöskentelyä, jota vetämässä oli alan tutkijoita ja asiantuntijoita. Päivä huipentui kestävä kehitys-aiheiseen iltaklubiin, jossa esiintyivät Seremoniamestari, Atom sekä Polte-tuliryhmä. Päiväseminaariin osallistui n. 100 kuulijaa ja pienryhmätilaisuuksiin yhteensä n. 50 keskustelijaa. Seminaaria valmisteltiin lukuisissa kokouksissa Uudella ylioppilastalolla sekä Dodo ry:n toimistolla. Valmistelukokouksiin osallistui HYY:n ympäristövaliokunnan, sekä muiden järjestävien tahojen edustajia.


25. toukokuuta Dodo HYY:n hallituksen jäseniä osallistui Rautatientorilla järjestettyyn Mahdollisuuksien tori- tapahtumaan esittelemällä Dodo Ry:n Sinsibere-kehitysyhteistyöprojektia.
Kesäkuussa järjestettiin Johannesburg 2002: Kestävä kehitys – toimintaa vai retoriikkaä- seminaarin järjestelyvastaavien virkistyspäivä Espoon Bembölessä. Tilaisuudessa tutustuttiin mm. erittäin harvinaisen purohyrrän (Bembidion monticola) esiintymään.


Heinäkuussa Dodo HYY onnitteli seitsemän vuotta täyttävää Dodo ry:tä.


Dodo HYY esitteli Luomukori-projektia Helsingin Luomumessuilla 31.8-1.9.2002.


Dodo HYY oli esillä Helsingin yliopiston avajaiskarnevaaleissa 10.9 (esittelyständi).


29.10.2002 Dodo HYY ja Suomen YK-liitto järjestivät Yliopiston päärakennuksessa keskustelutilaisuuden Murtuuko… vai muuttuuko maailma – YK kestävän kehityksen huippukokouksen jälkeen. Tilaisuuteen osallistui n. 30 kuulijaa ja keskustelijaa. Alustamassa olivat kansalaisjärjestötoimija Aleksi Neuvonen (Dodo), sekä projektisihteeri Eeva-Maria Vuorenmaa ja tiedottaja Jussi Honkanen (YK-liitto). Tilaisuus jatkui Dodo HYY:n ”Uusien illalla” Café Engelissä, jossa keskustelua seminaarin aiheesta jatkettiin.


8.11. järjestettiin HYY:n opiskelijajärjestöjen yhteinen Aatosta ja paatosta juhlatilaisuus Domus Academicalla. Dodo HYY osallistui tapahtuman järjestämiseen. Tapahtuman tiimoilta Dodo HYY:n hallituksen jäseniä esiintyi ATV-televisiokanavalla.


Vuonna 2002 Dodo HYY osallistui Dodo Ry:n Sinsibere- kehitysyhteistyöprojektin tukemiseen viimeistelemällä ja myymällä Malissa käsinmaalattuja joulukortteja talkootyönä. Dodo HYY:n hallitus piti myös tiivistä yhteyttä projektin yhteistyötahon, Mali Folke Centerin työntekijään, Ibrahim Togolaan sekä paikalla toimivaan Dodo ry:n työntekijään, Oona Togolaan.


23.-24.11. järjesttiin Dodo ry:n ORG-päivät Hyvinkäällä, johon tilaisuuteen myös Dodo HYY:n hallitus osallistui.


Kolmas joulukuuta järjestettiin Dodo HYY:n pikkujoulut tropiikki-teemalla. Tilaisuudessa askarreltiin joulukortteja Sinsibere-projektin hyväksi. Paikkana Uusi Ylioppilastalo.


Joulukuussa 2002 Dodo HYY:n hallituksen jäseniä oli mukana HYY:n ympäristövaliokunnan järjestämässä HYY:n luomuruokapiirin suunnittelukokouksessa.


 


Takaisin Dodo HYY:n sivulle