Seaid-kävely jälleen suosittu

Kaupunkilaisten Utopioiden suosituimmaksi tapahtumaksi ja traditioksikin jo muodostunut Seaid-kävely järjestettiin tänä vuonna neljättä kertaa. Osallistujia Helsinginniemen kiertävälle reitille tuli tällä kertaa noin parikymmentä ihmistä ja kolme koiraa, josta viisitoista henkilöä ja kaksi koiraa selvitti matkan loppuun saakka.


Seaid-kävelyssä kierretään Helsingin rannat systemaattisesti Talista Vanhankaupunginlahdelle, Vantaanjoen suulle. Paitsi kävelyä, urbaanivaellus on myös pääkaupunkiin ja sen rantoihin tutustumista, rantojen muutoksen tarkkailua ja tulevien rakennushankkeiden spekulointia sekä tietysti jo olemassaolevien yhteiskunnan ja arkkitehtuurin merkkien vapaamuotoista tulkintaa.


Tänäkin vuonna Seaidiin osallistui ”perus”dodojen lisäksi reippailuun tai kaupunkilaisuuteen tykästyneitä, ennestään vieraita ihmisiä. Matka taittui iloisesti rupatellen ja hyvää tahtia – runsaasta taukoilusta huolimatta kävelyyn meni tänä vuonna vain yhdeksän tuntia. Rakkoja suurempia vammoja ei myöskään päässyt syntymään.


Kuvassa osa retkeläisistä Hernesaaren soravuorilla.