Allekirjoita adressi ruoan alkuperämerkintöjen puolesta!

EU:ssa on valmisteilla uusia säännöksiä, jotka vaikuttavat siihen, että elintarvikkeiden valmistusmaaksi voidaan laittaa pelkästään EU. Suomessa puolestaan on mahdollista jäljittää valmistaja ja raaka-aineen tuottaja yksittäiseen maatilaan saakka, joten on melkoinen sääli, jos kaikki tämä tieto katoaa kuluttajan saatavilta. Ne meistä, jotka haluaisivat ostaa lähellä tuotettuja tuotteita, eivät voi sitä enää tehdä muuten kuin marssimalla suoraan maatiloille tai tehtaisiin. Maatilat puolestaan eivät voi myydä tuotteitaan suoraan asiakkaille ilman erillisiä lupia.

Suomen Elintarviketyöläisten liitto ja Kunta-alan ammattiliitto ovat tehneet aloitteen nimikeräyksen käynnistämiseksi valmistusmaamerkintöjen puolesta.


Allekirjoita vetoomus