Vuoden kolmannet org-päivät järjestettiin 5.-7.11. Helsingissä

Miten tuoda ympäristöasiat puhutteleviksi nykyistä suuremmalle yleisölle? Tässä lähtökohta, jota lähdettiin työstämään Dodon org-viikonlopussa 5.-7.11. Helsingissä. Viime vuosien kehityksenä on ollut, että ympäristöasiat käsitetään entistä enemmän suppeana teknisenä asiantuntija-alana, ja tavallisen ihmisen panos rajoittuu usein yksittäisiin ekotekoihin. Tästä syystä ne sivuutetaan usein poliittisessa keskustelussa ja jäävät päätöksiä tehdessä vaille sitä painoarvoa, joka niille kuuluisi uhkien laajuus huomioon ottaen.


Marraskuun org-päivillä näihin kysymyksiin liittyviä projekti-ideoita esiteltiin ja työstettiin työryhmissä. Välillä tietysti myös syötiin, saunottiin, juhlittiin naamiasasuissa ja ulkoiltiin Helsingin syntysijoilla. Lopulta ideat paketoitiin lauantaisen illallisen aikana pidettäväksi myyntishowksi, jossa kuvitteelliset rahoittajat pommittivat ideanikkareita.


Osa toimintaideoista päätyi Dodo ry:n ensi vuoden toimintasuunnitelmaan, joka hyväksyttiin 7.11. pidetyssä syyskokouksessa Sörnäisissä.