Aavikoituminen on muutakin kuin Saharaa?

Kuivilla, eroosioherkillä alueilla elää noin miljardi ihmistä, joista useimpien toimeentulo on riippuvainen paikallisista luonnonvaroista. Eroosio- ja aavikoitumisuhan lisäksi myös ilmastonmuutos sekä luonnon monimuotoisuuden väheneminen asettavat haasteita luonnonvarojen kestävälle käytölle ja hallinnalle kuivilla alueilla.


Onko mitään tehtävissä?


Dodo järjestää yhteistyössä Kepan ja Ulkoasianministeriön kanssa seminaarin aavikoitumiskysymyksistä 16.11.2004 Kepan Puhveli–auditoriossa Helsingissä. Tarkoituksena on sekä jakaa ja vaihtaa tietoa että tuoda yhteen toimijoita aavikoitumis- ja eroosiokysymysten alalta. Mukana on tutkijoita, virkamiehiä ja kansalisjärjestötoimijoita pohtimassa, miten intressit aavikoitumisasioissa kohtaavat.


Tule mukaan kuuntelemaan, keskustelemaan ja jakamaan kokemuksia!


Aika: 16.11.2004, klo 16-19.00
Paikka: Kepa, Puhveli auditorio, Sörnäisten rantatie 25 B, Helsinki (Pääkaupunkiseudun ulkopuolelta tulevien on mahdollista saada matkakuluihin tukea Kepalta 17 euroa ylittävälle osuudelle.)Alustava ohjelma:16.00 Kahvitarjoilu


16.10 Tervetuloa ja miksi olemme täällä, Hanna Paulomäki, Dodo ry 


16.15 Aavikoitumisen luonnontieteelliset sekä sosio-ekonomiset kysymykset, tutkija Vesa Kaarakka, VITRI, Helsingin yliopisto


16.45 YK:n aavikoitumissopimus. Kehitysyhteystyöneuvos Markku Aho, UM


17.15 Kansalaisjärjestönäkökulma:  • Sinsibere – Naisten toimeentulomahdollisuuksien parantamiseksi Malissa, Tuuli Kaskinen, Dodo ry
  • Ympäristö ja kehitys ry

  • EniD-verkosto eurooppalaisten aavikoitumistyötä tekevien järjestöjen yhteistyöelimenä, Annelieke Douma, Both ENDS, Alankomaat

17.45 Keskustelua


18.45 Loppuyhteenveto


Lisätietoja ja ilmoittautumiset 14.11. mennessä:


Hanna Paulomäki

puh. 040 7292706