”Globaaleista ympäristöongelmista on keskusteltava”

Puheenjohtajaksi valittu Neuvonen on ollut mukana Dodon toiminnassa järjestön perustamisesta saakka. Ympäristöasioissa Neuvonen on syventynyt eri teemoihin ekologisesta kaupunkisuunnittelusta kansainvälisen ympäristöhallinnon uudistamiseen. Tällä hetkellä hän toimii tutkijana Turun kauppakorkeakoulun Tulevaisuuden tutkimuskeskuksessa ja freelance-toimittajana.


Ensi kesänä kymmenen vuotta täyttävä Dodo tarttuu entistä vahvemmin ympäristöongelmien tutuksi tekemiseen uudelle yleisölle. ”Ympäristöuhat realisoituivat shokeeraavien TV-kuvien kautta 80-luvulla. Öljyisistä linnuista ja kuivuneesta Aral-järvestä nousi myös aiheita poliittiseen keskusteluun. Viimeisten kymmenen vuoden aikana ympäristökysymysten näkyvyys julkisessa keskustelussa on kuitenkin taantunut. Tämä on nurinkurista, sillä globaalien uhkien kuten ilmastonmuutoksen ja eliöiden sukupuuttoaallon torjumisessa ollaan päästy hädin tuskin alkuun. Jos näistä asioista ei keskustella julkisuudessa, on vaikea löytää pohjaa niihin liittyvien suurisuuntaisten päätösten tekemisiin”, toteaa Aleksi Neuvonen.


Lisätietoja:


tiedottaja Tasja Salin
050 5348244


vuoden 2005 puheenjohtaja Aleksi Neuvonen
050 5344241