Ilmari hulmuttaa ilmastolippua

Dodot vievät ilmastotietoa kouluihin

Ilmastonmuutos on maailman vakavin ympäristöongelma, mutta kouluopetuksessa siihen puututaan varsin vähän. Ilmari-ilmastotiedotushankkeen tavoitteena on lisätä yläkoululaisten, lukiolaisten ja ammattiin opiskelevien ilmastotietoutta ja levittää dodolaisten ilmasto-osaamista laajempaan käyttöön.

Ilmari-lähettiläät vierailevat kouluissa keskustelemassa ilmastonmuutoksesta ja sen seurauksista. Tavoitteena on pohtia tavallisten tallaajien mahdollisuuksia vaikuttaa ilmastonmuutoksen etenemiseen.

Mitä vikaa on kuumissa kevätpäivissä?
Eläisinkö ekologisemmin mummonmökissä maallä
Miksi pyöräily on huippuä
Voiko kaksipuolisten kopioiden kanssa elää?

Ilmari-kouluvierailuja on toteutettu lukuvuosina 2003–2004 ja 2004–2005 yhteensä yli 300 luokassa. Mukana on pieniä ja suuria kouluja Utsjoelta Joensuuhun ja Helsingistä Vaasaan.

Kesän 2005 aikana valmistellaan ensi syksynä toteutettavia koululaisten ilmastotapahtumia ja kehitetään kouluille tarjottavaa ilmastomateriaalia. Syksyllä koulutetaan uusia Ilmari-lähettiläitä paikalliskoulutuksissa ympäri Suomen.

Ilmari on Dodon, Maan ystävien, Luonto-Liiton ja Nuorten Akatemian yhteishanke ja se saa rahoituksensa ja Kauppa- ja teollisuusministeriön ilmastonmuutoksen viestintäohjelmalta.

Ota yhteyttä ja tule mukaan suunnitteluun tai ilmoittaudu syksyn kursseille!

Tuuli Kaskinen, tuuli.kaskinen [at] dodo.org tai 050 5149 752.

Takaisin uutiseen