Ympäristö kehityksessä

Dodon kehitysyhteistyöhankkeet laajentavat yhteistä ymmärrystä


Dodo ry käsittelee ympäristöongelmia yhteiskunnallisesti ja osoittaa, ettei ruokapöydästä, metrotunnelista tai seikkailulomalta ole pitkä matka globaaleihin ongelmiin. Kehitysyhteistyöhankkeet Malissa ja Madagaskarilla avartavat dodolaisten näköaloja ja tarjoavat toimintamahdollisuuksia myös Suomessa.

Sinsiberen naiset pysäyttävät aavikon Malissa

Malin maaseudun naisten tärkein elinkeino, polttopuun hakkaaminen nopeuttaa Saharan aavikon leviämistä. Naiset itsekään eivät puunhakkuusta pidä vaan heidän mielestään saippuanvalmistus ja puutarhanviljely ovat mukavampia keinoja rahan hankkimiseen. Sinsibere-projektissa naisille tarjotaan mikrolainoituksen ja koulutuksen avulla välineitä uuden elämäntavan oppimiseen. Esimerkiksi hyötypuiden istutuksen ansiosta aavikoitumisen torjunnassa on saatu nopeasti aikaan näkyviä tuloksia.

Manombo suojelee sademetsää Madagaskarilla

Manombon sademetsä on ainutlaatuinen ekosysteemi jonka luonnontila on uhattuna, koska reuna-alueiden asukkaiden on pakko hankkia tulonsa metsästä. Manombo-hankkeessa etsitään seudun asukkaille korvaavia elinkeinoja, kuten vaniljan viljely ja hedelmäpuiden istutus. Ne tuovat harjoittajilleen moninkertaiset tulot ja mahdollistavat kestävämmän elämäntavan ilman luonnonsuojelualueen tuhoamista.

Sinsiberen ja Manombon Suomen projektiryhmät suunnittelevat hankkeiden toteutusta, hoitavat varainhankintaa ja tiedottavat Suomessa. Ota yhteyttä ja tule mukaan!

Sinsibere: Simo Salmela, puh. 050 3251 936, simo.salmela [at] dodo.org

Manombo: Johanna Helmivirta, puh. 050 3370 658, johanna.helmivirta [at] dodo.org

Takaisin uutiseen