Liikkuva ympäristökonferenssi liikkeellä!


Kuten tavallista, juhannasaamuinen Helsinki on hiljainen kuin neutronipommin jäljiltä. Suurkirkon kello rikkoo hiljaisuuden lyödessään kymmentä. Turistilaumojen ohella Senaarintorille on kokoontunut myös joukko sporttisempaa kansaa ja rykelmä sliipattuja fillareita. Liikkuva ympäristökonferenssi on käynnistymässä.


Tsaarinajan historiallisella näyttämöllä soristaan kaikilla kolmella Suomenlahden alueen pääkielellä, ruotsiakin kuullaan. Mukana retkellä polkee niin suomalaisia, venäläisiä kuin virolaisiakin. Kaikki kiinnittävät fillareihinsa viirit, joissa mare nostrum on kuvattu sydämen muotoon. Suomen lain mukaisesti kaikki ovat pehmustaneet pääomansa kypärällä, joillain on myös vahvat fyllingit teryleenisen kiiltävissä pyöräilyhousuissaan.


Pakaasit tiukasti pakkareilla joukko lähtee rullaamaan tuhansin kuulalaakerein oppanaan Helsingin polkupyöräilijöiden kokenut retkipolkija Ismo Pykäläinen. Busseista purkautuvat turistit toljottavat sataan metriin kurkottuvaa letkaa ayrshire-karjan tyyneydellä. Ring-ring, turistitkin innostuvat äänimerkin jälkeen taputtamaan!
Letka ohittaa Dodon kotikaupunginosan Kruununhaan Pohjoisrannan pyörätietä pitkin suunnaten sitten kohti itää ja Pernajan Labbyta. Ennen kuin kantakaupunki jää taakse ohitetaan vielä Dodon perustamispaikka Sörnäisissä, Käenkuja 5.


Pietariin saavutaan viikon kuluttua. Sieltä matka jatkuu kohti Tallinnaa. Helsinkiin ryhmä saapuu 15.7., parahultaisesti juhlimaan seuraavana viikonloppuna kymmenen vuotta täyttävää Dodoa.


Bon voyage!


IMEC 2005 -pääsivulle