Ilmastomarssi kansainvälisenä ilmastopäivänä 3.12.

Miksi?

Kansainvälinen vaatimus: ”Koko kansainvälisen yhteisön on toimittava tiukemman päästövähennyssopimuksen aikaansaamiseksi niin pian kuin mahdollista. Uuden sopimuksen tulee vähentää ilmastonmuutosta kiihdyttäviä päästöjä tehokkaasti ja kohdella erityisesti kehitysmaita oikeudenmukaisesti.” Toimintaa useammassa kymmenessä maassa!

Vaatimus Suomessa: ”Suomen tulee toimia ilmastonmuutoksen torjumisessa edelläkävijänä, ei jarrumiehenä. Päästöjä tulee vähentää vuoteen 2020 mennessä 30 %, ja uusiutuvan energian sekä energiansäästön tulee olla keskeisiä keinoja vähennysten tekemiseksi.”

Montrealissa neuvotellaan ilmastopolitiikan ja maailman tulevaisuudesta marras-joulukuun vaihteessa 2005.

Mitä?

Marssimme näiden tavoitteiden puolesta kaduilla ja pidämme ääntä erityisesti herätyskellojen ja esim. kännyköiden herätysten avulla. Kutsu on avoin kaikille ihmisille ja organisaatioille.

Missä ja milloin?

Helsingin Rautatientorilla 3.12. klo 17, josta marssitaan kuudeksi Senaatintorille. Senaatintorilla Tulikansan tuliesitys ja eri
toimijoiden puheita.

Jyväskylässä ilmastomarssi lähtee liikkeelle 3.12 klo 14 Kirkkopuistosta, kaupungintalon edestä. Teemana on ”Mustaa joulua!”

Joensuussa lähdetään 3.12. klo 12 torilta. Teemana maakunnallinen ilmastovastuu.

Jos voit, ota mukaasi herätyskello, kännykkä, jossa on herätys, tai muu äänilähde, esim. pilli tai vastaava. Äänen on hyvä olla herättävä, mutta ei kuitenkaan sietämätön tai liian ruma. Älä missään tapauksessa jätä kuitenkaan tulematta, jos et löydä sopivaa äänilähdettä.

Myös esimerkiksi myrskylyhdyt ovat tervetulleita valonlähteitä. Jos tuot banderollin tai kyltin, kunnioitathan muiden mukana olevien arvoja ja keskityt vetoomukseen — nyt tarvitaan yhteistyötä.

Jos haluat järjestää tavoitetta tukevaa rauhanomaista ja avointa ilmastotoimintaa omalla paikkakunnallasi, ota heti yhteyttä Heikki Korpelaan, heikki.korpela [at] tulevaisuudenvoima.org, p. 040 848 6022.

Ketkä?

Marssin vaatimusta tukevat

Kansainvälisesti mukana olevat tahot

Koollekutsujana Tulevaisuuden Voima

Lisätietoja:


www.ilmastomarssi.org ja Heikki Korpela, heikki.korpela [at] tulevaisuudenvoima.org, p. 040 848 6022.