Pyöräilevä ympäristökonferenssi IMEC 2006

Liikkuva ympäristökonferenssi IMEC 2006 (International Moving Environmental Conference) pyörähtää käyntiin kesällä. Missio on Venäjän ja Viron rajajärven valloitus eli Peipsi-järven ympäripyöräily.

Hanke on jatkumoa viime kesän Suomenlahden ympäripyöräilylle ja osa ympäristöjärjestö Dodon Venäjä-yhteistyötä. Retki ja kampanja toteutetaan yhdessä venäläisten ja virolaisten järjestöjen kanssa. Pyöräretken tarkoitus on kerätä ympäristöasioista, erityisesti kestävästä liikennesuunnittelusta ja ekologisesta matkailusta kiinnostuneita henkilöitä kampanjoimaan Luoteis-Venäjälle ja Viroon.

Retken aikana tapaamme ympäristöjärjestöja ja osallistumme kevyen liikenteen edistämis-tapahtumiin. Ne voivat olla pyöreän pöydän keskusteluita paikallisten päättäjien kanssa tai kaupunkitapahtumia, joissa kiinnitämme huomiota pyöräilyn ja joukkoliikenteen kaupunkia tervehdyttäviin vaikutuksiin. Tärkeä tavoite on myös saada julkisuutta ympäristöjärjestöille Venäjällä ja nostaa esille kansalaisyhteiskunnan roolin päätöksenteossa.

Retkellä toimitaan pääasiassa ympäristöasioiden puolesta, ja toissijasesti pyöräillään noin 700 km. Kuitenkin pyöräily on se elementti joka tarjoaa maisemat mitä kiinnostavammasta näkökulmasta ja tekee matkailusta ekologisen. Retkelle haetaan siis henkilöitä jotka jaksavat hymyillä ja ottaa kantaa vielä sateisen retkipäivän päätteeksi! Tahti ei kuitenkaan ole kova (n. 40-90 km päivässä) ja pienryhmissä jokainen voi mennä omaa vauhtiaan tai poiketa nähtävyyksillä.

Majoittuminen tapahtuu pääasiassa kouluissa makuualustalla ja ruoka valmistetaan kaksi kertaa päivässä yhteisesti koko ryhmälle. Matkalla on mukana venäläisiä ja virolaisia pyöräilijöitä, joten interaktiiviset taidot ovat suositeltavia retkeilijän ominaisuuksia!

Ohessa aikataulut ja alustavat pysähtymispaikat (suomalaisille):

29.6. Helsinki-Isnäs
30.6. Isnäs-Kotka, Kotka – Sillamäe (jos laivayhteys auki) tai Helsinki – Tallinna
1.7. Sillamäe – Narva 37 km tai Tallinna – Narva (bussilla) ja rajanylitys Narva-Ivangorod
2.7. Ivangorod – Slantsy 60 km
3.7. Slantsy – Vetvenik 60 km
4.7. Vetvenik – Verkholino 90 km
5.7. Verkholino – Pskov 35 km
6.7. Pskov
7.7. Pskov – Izborsk – Pechory 55 km
8.7. Pechory – Räpinä (rajanylitys) 45 km
9.7. Räpinä – Tartu 75 km
10.7. Tartu
11.7 Tartu – Mustvee 80 km
12.7. Mustvee- Alajõe 50 km
13.7. Alajõe – Jõhvi 55 km
14.7. Jõhvi – Sillamäe 25 km
15.7. Sillamäe – Kotka tai Sillamäe – Tallinna ja Tallinna – Helsinki

Matka maksaa 270 euroa/henkilö sisältäen kaikki matkat, majoituksen, aamupalan ja päivällisen. Venäjän viisumi ja vakuutus hankitaan omatoimisesti. Alustavat ilmoittautumiset ja kysymykset voi suunnata osoitteeseen julia.lenkkeri [at] dodo.org tai 044 567 9712.

Kesän 2005 Pyörällä minne vain -kampanja