Ehdota Pääsiäissaari-palkinnon saajaa eli vuoden merkittävintä tahatonta ympäristötekoa

HabboHotel siirtää nuorten kulutusta immateriaaleihin tuotteisiin ja potenssilääke Viagra suojelee uhanalaisia lajeja salametsästykseltä. Mikä on tämän vuoden tärkein tahaton ympäristötekö

Ympäristöjärjestö Dodo jakaa vuosittain Pääsiäissaaripalkinnon vuoden parhaalle, tahattomalle ympäristöteolle. Dodo haluaa kiinnittää huomiota siihen, että useimmiten ympäristön kannalta merkittävimmät ratkaisut tehdään muualla kuin perinteisen ympäristönsuojelun piirissä. Pääsiäissaaripalkinto antaa konkreettisia esimerkkejä siitä, millaiset teot todella vaikuttavat ympäristön tilaan.

Tänä vuonna yleisöllä on mahdollisuus osallistua Pääsiäissaaripalkinnon jakamiseen ehdottamalla voittajaehdokkaita. Kerro meille oma tarinasi vuodenparhaasta tahattomasta ympäristöteosta 3.-12.4. välisenä aikana. Kaikki ehdotuksen lähettäneet osallistuvat Dodo-paitojen arvontaan. Vuonna 2006 Dodo etsii ratkaisuja ympäristöongelmiin kaupungeista. Siksi myös Pääsiäissaaripalkinnon valinnassa korostetaan tänä vuonna palkittavan teon urbaaniutta.

Pääsiäissaaripalkinnon saaja 2006 julkistetaan toisena pääsiäispäivänä 17.4.

Pääsiäissaaren asukkaat kuluttivat saarensa luonnonvarat loppuun hakkaamalla metsät ja rakentamalla jättimäisiä Moai-kivipatsaita. Seurauksena oli koko sivilisaation tuhoutuminen. Ihmisten määrä saarella romahti ja ennen viheriöineet metsät muuttuivat kuivaksi ja tylsäksi ruohoaavikoksi. Pääsiäissaaripalkinto on muistutus siitä, että myös maapallon rajalliset resurssit ollaan vaarassa käyttää loppuun.

Lisätiedot:
Aleksi Neuvonen, Dodon puheenjohtaja
p.050 534 4241
aleksi.neuvonen [at] dodo.org