SEAID-kävely 9.7.

Tervetuloa kiertämään Helsinginniemi kävellen sunnuntaina 9. heinäkuuta! Matkaan lähdetään klo kymmenen Talinhuipulta määränpäänä ilta-aurinkoinen Vanhankaupunginkosken silta. Jalan kuljettavaa rantaviivaa kertyy noin 35 kilometriä ja hyvässä seurassa verkkaiseen maisemanvaihdokseen voi varata koko suloisen sunnuntain. Talinhuipulle löydät tiesi helpoimmin reittioppaan avulla, tai matkaamalla yhteislähtö-vuorolla Simonkadun Scandic-hotellin edestä.

Tällä kierroksella ei jaeta väliaikoja, vaan tarkoituksena on taittaa matkaa rauhalliseen tahtiin kaupunkimaisemaan tutustuen. Melkein maraton-pituinen kävelyretki taittuu normaalikuntoiselta aikuiselta mukavassa seurassa yllättävän helposti. Rantaviivaa seuraava reitti tarjoaa oivan mahdollisuuden hahmottaa Helsinginniemen muotoa ja etäisyyksiä jalankulkijan perspektiivistä. Aiempina vuosina reitin varren näkymät ovat saaneet keskustelun polveilemaan kaikessa kaupunkiluonnosta arkkitehtuuriin. Näkymien lisäksi reitti tarjoaa tietysti tuoksuja, tuulta, kaupungin ja meren ääniä ja ennen kaikkea mukavan ulkoilumahdollisuuden vehreässä kesäkaupungissa. Puolenmatkan huippuna on Hernesaaren soravuorille kiipeäminen.

Kaupunkiliikunta mahdollistaa kevyet kantamukset: omat eväät voi mielihalun mukaan ostaa kaupoista matkan varrella. Töölöstä löytyy kioskeja, Ruoholahdessa lounastetaan, Hermannin huoltarilta tankataan loppumatkan juomat. Jos aikoo kävellä koko matkan, kannattaa mukaan varata hyvät kävelykengät, vaihtosukat ja säänkestävät vaatteet sekä aurinkovoidetta suojaamaan pilven välistäkin helposti polttavalta keskikesän auringolta. Reppuun vielä vesipullo, lusikka, linkkari ja eväsleivät ensinälkään.

Tapahtuma on ilmainen. Kaverit, tädit, sedät ja muu suku sekä koirat ovat kaikki tervetulleita mukaan! Kävelylle osallistuminen ei velvoita kiertämään koko Helsinginniemeä vaan mukaan voi liittyä matkan varreltakin itselle sopivimmalle pätkälle. Retkiseurueen mukana kulkevasta infopuhelimesta 050 595 4611 voi tarkistaa, missä iloinen joukkue parhaillaan marssii.


Aikaisempien kaupunkivaellusten tunnelmiin voi käydä tutustumassa täällä!


Seaid-kävelyn järjestää Dodo ry.
Lisätietoja: Silja Savolainen, silja.savolainen [at] dodo.org, p.050 595 4611