Graffitit, tarrat ja tagit: Taidetta vai töhryjä?

Tänä perjantaina, 28.7. Urbaani-illassa etsitään katukuvasta viestejä. Mainonta on kaupungeissa alati läsnä ja kaupalliset viestit tuntuvat hallitsevan tilaa. Kaupunki ja sen kadut ovat kuitenkin täynnä yllätyksiä ja sementtiviidakon synkimmilläkin kujilla asfaltti saattaa kukkia. Graffitit, tarrat ja erilaiset maalaukset kertovat elävästä katutason kaupunkikulttuurista. Osa teoksista on puhtaasti taiteellisia, osa kritisoi yhteiskuntaa. Osa on toteutettu haparoivin sormin, kun Kallion viimeinen kuppila sulkee ovensa. Kuljemme illan aikana leppoisaan tahtiin Kallion, Vallilan ja Alppilan tuntumassa etsimässä näitä katutaiteen helmiä.

Toiset sanovat niitä tuhruiksi, toiset taiteeksi. Mitä sinä sanot?

Kokoontuminen klo 18 Dodon toimistolla osoitteessa Vironkatu 5.

Lisätietoja: johanna.kainu [at] dodo.org, puh. 050 374 1512