Urbaani-ilta 11.8. : Mikä ihmeen parkour?

Parkour on malliesimerkki urbaanista ja ekologisesta harrastuksesta, ja se on myös seuraavan urbaani-illan aihe. Tule kuuntelemaan pe 11.8, kun alan harrastajat kertovat kaiken minkä olet aina halunnut tietää parkourista!

”Parkour on enemmän kuin urheilulaji – siinä tehdään liikkumisesta taidetta ympäristön suomien mahdollisuuksien mukaan. Esteet sulavalle liikkumiselle nähdään haasteina ja mahdollisuuksina kehittää sekä omaa kehoa, että mieltä. Vain luovuus ja mielikuvitus ovat rajana.”

Näin kuvaillaan parkouria Suomen Parkour ry:n nettisivuilla.

Perjantaina 11.8., kun seuraavan kerran kokoonnumme Urbaani-illan merkeissä, tutustumme parkouriin, joka on sekä urbaani että ekologinen liikuntamuoto, missä käytetään hyväksi kaupungin fyysisiä rakenteita. Parkouraajan silmissä portaikot, seinät ja terassit ovat täynnä erilaisia mahdollisuuksia toteuttaa omaa harrastustaan.

Perjantaina vieraaksemme saapuu pari alan harrastajaa Suomen Parkouryhdistyksestä. Tervetuloa mukaan selvittämään missä ja milloin parkour on saanut alkunsa, mitä se loppujen lopuksi oikein on ja millainen on parkouraajan unelmakaupunki.

Illan aikana teemme pienen kierroksen keskustan tuntumassa, jonka aikana saamme seurata live-parkouria ihan vierestä, jos pysymme vauhdissa mukana. Urbaani-illan osaanottajilla on myös mahdollisuus kokeilla millainen oma ´flow` on, joten lenkkarit ja verkkarit mukaan!

Tapaaminen tavalliseen tapaan Dodon toimistolla klo 18, osoitteessa Vironkatu 5.

Lisätietoja saa Johannalta
johanna.kainu [at] dodo.org
p. 050 374 1512