Megapolis 2021 -tapahtuma onnistui yli odotusten

Lauantaina järjestetty Megapolis 2021 -tapahtuma keräsi Vanhalle ylioppilastalolle noin 1000 ihmistä kuulemaan ja keskustelemaan ympäristöongelmien ratkaisemisesta kaupungeissa. Dodo kiittää lämpimästi esiintyjiä ja osallistujia – ympäristöongelmien ratkaisemiseen tarvitaan laadukasta yhdessä tekemistä.

Megapolis 2021 -seminaareissa eivät tuolit riittäneet halukkaille, kun väkeä tungeksi Vanhalle ylioppilastalolle. Laura Kolbe laittoi tapahtuman liikkeelle määrittelemällä termin urbaani. Hiphop-stara Paleface jatkoi siitä täyttäen juhlasalin sireenin ulvonnalla ja vaatien kaupunkiin monimuotoisia aistikokemuksia.

Seminaarien aikana esiin nousivat niin pitkän tähtäimen skenaariot kuin nyt akuutissa keskustelussa olevat teematkin. Tulevaisuudentutkija Mika Mannermaa esitteli, miten maailman väestö kasvaa seuraavien 300 vuoden aikana. Ensimmäistä seminaariosiota Kuppilan haastattelupisteessä kommentoinut Kalle Sorainen puolestaan halusi antaa kenkää keskustatunnelille ja keräsi nimiä hanketta vastustavaan adressiin.

Illan klubilla kuultiin ensin tarinoita kaikilta maailman kolkilta, kun urbaani iltanuotio kokosi klubbailijat virtuaalisen tulen ääreen. Sen jälkeen Grupo Legal räjäytti käyntiin sambasession baarin nurkassa. Kuubalaista musiikkia soittava Los Elementos lämmitti tunnelman juhlasalissa, ja kun illan pääesiintyjä Maria Gasolina nousi lavalle, tanssivaa kansaa ei pidätellyt enää mikään.

Erityisen kunniamaininnan päivän onnistumisesta ansaitsee loistavia visuaaleja Vanhan juhlasaliin viritettyyn jättikankaaseen tykittänyt kangastus.org. Seminaari- ja bileyleisölle välittyi kuvia lähes kaikista maailman suurkaupungeista. Elämää sykkivistä rullaportaista lennettiin rauhoittavaan tokiolaiseen kattopuutarhaan ja lanteita keinuttaviin biletunnelmiin Copacabanan rannoille. 

Dodo ja Dodo HYY ry järjestivät Megapolis-tapahtuman lähes kokonaan vapaaehtoisvoimin. Mitään tapahtumaa ei olisi ollut ilman dodolaisten ja meitä symppaavien ihmisten satojen ellei tuhansien tuntien vapaaehtoistyötä. Kiitos posse!

Kiitoksensa ansaitsevat myös Ulkoasianministeriö ja Helsingin yliopiston ylioopilaskunta, jotka tekivät tapahtuman mahdolliseksi taloudellisella tuellaan.

Ympäristöongelmat ratkaistaan kaupungeissa -hanke jatkuu vuoden loppuun asti Dodon keskustelupiireissä ja tapahtumissa. Olet erinomaisen tervetullut osallistumaan ja jakamaan näitä loistavia tunnelmia! Tule suoraan tapahtumiin tai ota yhteyttä Saara Tveitiin, saara.tveit [at] dodo.org.

Kiittäen,

Ympäristöongelmat ratkaistaan kaupungeissa -hallintoryhmä ja Dodon hallitus