Tule ohjaajasankariksi koululaiskonferenssiin

Dodo ry ja Korkeasaaren eläintarha järjestävät pääsiäisviikolla (2.-4.4.) kolme Pääsiäissaari-koululaiskonferenssia, joiden teemoina on lajien häviäminen, aavikoituminen ja ilmastonmuutos.

Etsimme nyt urheita vapaaehtoisia vetämään koululaiskonferenssien ryhmätöitä. Tehtävänä on auttaa kymmenen hengen suuruista ryhmää 5.-9.-luokkalaisia oppilaita rakentamaan omat vastauksensa polttaviin ympäristöongelmiin. Kommentoimassa ryhmien ratkaisuehdotuksia on asiantuntijoita ja julkisuuden hahmoja ylipormestari Jussi Pajusesta juontaja Ellen Jokikunnakseen ja kansanedustaja Oras Tynkkyseen. Lisätietoja ohjelmasta löytyy Pääsiäissaari-sivuilta http://www.paasiaissaari.fi/kouluille/koululaiskonferenssi.html.

Kaikille ryhmätöiden vetäjille annetaan koulutus torstaina 29.3. klo 18 alkaen. Itse konferenssit pidetään Korkeasaaren eläintarhan Karhusalissa 9.30-16.00. Vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua joku yhdeksi, kahdeksi tai kolmeksi päiväksi.

Miten toimia jos haluaa mukaan?
Ilmoita kiinnostuksestasi Dodo ry:n puheenjohtalle Aleksi Neuvoselle 27.3. mennessä joko sähköpostilla aleksi.neuvonen [at] dodo.org tai puhelimitse 050 534 4241.

Taustaa

Mikä Pääsiäissaari?
Tyynen Valtameren Pääsiäissaari tunnetaan kukoistavasta kulttuurista, joka lopulta ajautui ekokatastrofiin. Pääsiäissaaren tarina toimii varoittavana esimerkkinä koko ihmiskunnalle siitä, kuinka luonnonvarojen tuhlaaminen voi viedä tuhoon.

Mikä Dodö
Dodo on Suomen kaupunkilaisin ympäristöjärjestö, joka käsittelee ympäristöongelmia yhteiskunnallisesti, turhaan yksinkertaistamatta.

Mikä Korkeasaari?
Ei varmaan esittelyä kaipaa. Helsingin kaupungin ylläpitämä Suomen vanhin ja kuuluisin eläintarha. www.korkeasaari.fi