Drontti

Dodon jäsenetuihin kuuluu postiluukusta kolahtava jäsenlehti Drontti. Lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa ja se käsittelee tiettyä teemaa kerrallaan, niin Dodon oman toiminnan kautta, kuin laaja-alaisesti ympäristö- ja yhteiskunnallisesta näkökulmasta. Tälle sivulle kootaan tietoa julkaistuista Dronteista ja osia lehtien teksteistä.

28.3.2007: Anna Kortelaisen haastattelu.

Vuoden 2005 ja 2006 Dronttien teemoja ovat olleet mm.:
Kioton pöytäkirja
Pyöräily
Maaseutu
Dodo 10 vuotta
Demokratia
Eläin
Kaupungit

Liittyessäsi Dodon jäseneksi, saat kaikki kyseisenä vuonna ilmestyneet Drontit ja jäsenkirjeet.

Lue Ella Salmen suomennos Buffonin drontista.
Georges Louis Leclerc, Buffonin kreivi (Montbard 1707–Pariisi 1788) on valistusajan luonnontieteen suurimpia nimiä. Buffonin laaja tuotanto käsittää matematiikkaa, kosmologiaa ja biologiaa. Tunnetuimpia lienevät luonnonhistorialliset teoskokonaisuudet, joiden erityisansiona pidetään kansantajuisuutta. Käsillä oleva suomennos on katkelma vuosina 1770–1783 ilmestyneen lintujen luonnonhistorian (Histoire naturelle des oiseaux) ensimmäisestä osasta. Drontti oli kuollut sukupuuttoon jo ennen kirjoitusaikaa, mutta siitä Buffon ei ilmeisesti ollut tietoinen.

Lue Pistä tuulemaan! -artikkeli ilmastoryhmän sivuilta.