Turun Dodon tapahtumat keväällä 2007

 

Kevään 2007 tapahtumat Turun Dodossa

Keväällä aktiivisesti toimivat

Syksyn 2006 tapahtumat Turun Dodossa

to 26.10. klo 16-22 Ympäristöongelmat ratkaistaan kaupungissa-tapahtuma
Kolme seminaariosiota ja urbaani iltanuotio Aboa Vetuksessa.
Lisätietoja Tea Tönnov, tea.tonnov [at] dodo.org.

Ympäristöongelmat ratkaistaan kaupungissa-tapahtuman valmistelua
Työryhmän kokoontumisia koordinoi Selina Mattinen, etunimi.sukunimi[at]utu.fi, ota yhteyttä ja kysy työryhmän seuraavan tapaamisen ajankohta!

 

Kirjallisuuden luontokäsitykset-keskustelupiirin tapaamiset:

to 14.9. klo 18
Koska Ympäristöongelmat ratkaistaan kaupungeissa, ei syksyn ensimmäisessä käsiteltävässä teoksessa ei erityisemmin puhuta luontoteemoista, mutta sitäkin enemmän kaupunkiteemasta. Käsiteltävänä siis Jerome David Salingerin Sieppari Ruispellossa, jonka tapahtumaympäristö on etäinen, kalsea ja ymmärtämätön New York.

to 12.10. klo 18
Käsiteltävänä Clarice Lispectorin teokset Água Víva ja Tähden hetki.

to 16.11. klo 18
Käsiteltävänä J. M. Coetzeen teos Elizabeth Costello, jossa runsaasti pohdintaa sekä hyviä oivalluksia ihmisen ja eläimen suhteesta.

to 14.12. klo 18
Käsiteltävänä Halldór Laxnessin teos Salka Valka, jossa Islannin karu saaristo kasvuympäristönä ja maailman rajoina.

 

Syksyn 2005 tapahtumat Turun Dodossa

Torstai 8. joulukuuta: Ympäristöongelmat ratkaistaan kaupungissa
Keskustelupiiri kokoontuu Turun Kirjakahvilassa klo 16-18. Teemoina kaupunki, kaupunkilaisuus, kaupunkimaisuus, tilan kokeminen, kulutus- ja liikennevalintoihin vaikuttavat tekijät ja paljon kaikkea muuta.
 

Tiistai 13. joulukuuta: Ilmastoiltapäivä Turun normaalikoulussa
Ilmastoaiheinen tilaisuus nuorille Norssin luokassa 101 klo 15 alkaen. Kaikkea ilmastoon, maailmanparannukseen ja ympäristöön liittyvää, kiintoisia keskusteluja ja hyviä havainnoillistuksia.

 

Kevään 2005 tapahtumat Turun Dodossa

Sunnuntai 22.5. URPO 2005 – Hemmon harhailut – Dodon perinteinen kaupunkivaellus tulee taas!

Dodo järjesti keväällä 2003 Urpon päivänä ensimmäisen Urpon Urbaanivaelluksen Ruissalosta Turun läpi Koroisiin. 2004 urpoiltiin keskustasta Littoistenjärvelle.

Tänä vuonna kävelemme Hemmon päivänä – Hemmon harhailut – 22.5. klo 11 alkaen lentoasemalta Kaarinan Rauvolanlahdelle. Lähtöpaikalle pääsee lentokoneen lisäksi paikallisbussilla linja 1.

Lähdemme liikkeelle klo 11 lentoasemalta bussilinjan 1 päätepysäkin vierestä. Kävelemme aluksi Pomponrahkan luontopolun kautta kohti Runosmäkeä, jossa ihailemme betonilähiön arkkitehtuuria. Matka jatkuu Nunnavuoren yli ja Turun keskustan läpi Samppalinnanmäelle ja sieltä vanhan vanhan kaatopaikan yli kohti Katariinanlaakson ja Rauvolanlahden luonnonsuojelualueita. Lopuksi päädymme n. 16 – 18 kilometrin kävelyn päätteeksi saunomaan.

Matkalla näemme läpileikkauksen Turun kaupunkirakenteesta pohjoisesta etelään ja keskustelemme kaupunkirakentamisen ratkaisuista ja ihailemme keväisen sään kuorruttamia Turun monipuolisia nähtävyyksiä. Matkan varrella käydään kaupassa eli evästä voiu ostaa tarpeen mukaan. Osallistuminen ja sauna eivät maksa osallistujille mitään.

Kysy lisätietoja (esim. kellonajat, bussiaikataulut, reitin olosuhteet, yöpymismahdollisuudet) Mikko Mäkitalolta, mikko.makitalo [at] dodo.org tai puh. 02 2373 848. Ilmoittautuminen osallistujamäärän arvioimiseksi on suotava, mutta ei sitova eikä pakollinen.

Tervetuloa mukaan kävelemään!

* * *
 

11.4. Maailma pelastuu kulutustottumuksia muuttamalla, niinhän?

Keskustelutilaisuus maanantaina 11. huhtikuuta S-Osiksella (YO-talot, Rehtorinpellonkatu 4-6B, Turku) klo 15.00-17.00.

Minkälaisia vaihtoehtoja markkinoilla on vastata kuluttajien toiveeseen olla tuhoamatta maailmaä Voiko eettinen kuluttaminen ikinä siirtyä marginaalista valtavirtaan? Voivatko eettisen tuotannon periaatteet tarttua valtavirtatuotantoon? Minkälainen on eettinen kuluttajä Miksi selvästi ilmaistutkaan toiveet kuluttaa eettisesti eivät aina realisoidu ostopäätöksiksi? Mikä on eettisen kuluttamisen tulevaisuus, riittääkö kysyntä, kestääkö tarjontä

Keskustelemassa
Aleksi Neuvonen, ekotavaratalo Ruohonjuuri
Maria Puhakka, K-lähikauppa Puhakka
Tea Tönnov, Turun yliopiston luomupiiri

Tervetuloa, tulkaa paikalle ystävinenne, sukulaisinenne ja naapureinenne, tarjolla runsaasti reilua kahvia & teetä sekä kiihkeää & analyyttista & rakentavaa keskustelua. Tilaisuuden jälkeen Turun yliopiston luomupiiri ry:n kevätkokous. Tilaisuutta taloudellisesti tukee Vihreä Sivistys- ja opintoliitto ViSiO.
 

Historiaa

11.10.2004 Teknologia ja yhteiskunta. Miten syntyvät tärkeimmät innovaatiot ja minkälainen työ oikeasti tukee luovia prosessejä Mitkä motiivit saavat ihmiset tekemään asioita ja muistaako joku vielä olla huolissaan ympäristöstä? Keskustelua sytyttää Himasen, Castellsin ja Torvaldsin Hakkerietiikka sekä Rifkinin Työn loppu. Kirjakahvilassa (Vanha Suurtori, sisäpiha) klo 19.

21.10.2004 Sinsibere-korttitalkoot. Sinsibere on Dodon aavikoitumisen estämisprojekti Malissa, jossa kehitetään uusia elinkeinoja maaseudun naisille. Korttitalkoissa askarrellaan Sinsibere-aiheisia joulukortteja, juodaan teetä ja keskustellaan aavikoitumiseen, naisiin ja Maliin liittyvistä ja liittymättömistä asioista. Tuulin kotona Sirkkalankadulla klo 18.

28.10. 2004Teknologia, viestintä ja ihmisten välinen vuorovaikutus. Kun todellisuus on loputtomasti muokattavissa, uudistettavissa ja väritettävissä, unohtuvatko Kaikki Suuret ja Todelliset Ongelmat unohduksiin? Puheenaiheina Marja-Liisa Viherän Digitaalisen arjen historia sekä Ulla Paunosen ja Jaakko Suomisen toimittama Digirakkaus. Kirjakahvilassa (Vanha Suurtori, sisäpiha) klo 19.

8.11.2004 Onko kaikkien kasvettava henkisesti? Mistä syntyy innostus luonnollisuuteen, tasapainoon, rakkauteen ja luomuun? Mihin tarvitaan vapautumista, puhdistumista, lisäaineettomuutta ja sisäistä voimaä Mistä meidän on 2000-luvulla erityisesti vapauduttava ja mitä me siitä oikein etsimme? Inspiraationa Mäki-Kulmalan Näin puhui Sarasvuo. Kirjakahvilassa (Vanha Suurtori, sisäpiha) klo 19.

 

23.11.2004 klo 18 Onko ilmastonmuutos sittenkään keskeisin huolenaiheemme? Ovatko ympäristön kemikalisoituminen ja vesistöjen rehevöityminen vain pientä näpertelyä todellisiin ongelmiin tarttumisen tiellä? Mitkä ovat maailmassa oikeasti ongelmia, kuinka suuria ne ovat ja miten ne muka ratkaistaan? Käsiteltävänä mm. artikkelit AI sekä Existential Risks, joissa arvostettu Oxford-filosofi esittää kaikista totutuista näkemyksistä täysin poikkeavia ajatuksiaan. Keskustelua johdattamassa Aleksei Riikonen Suomen Transhumanistiliitosta.

Keskustelutilaisuus järjestetään poikkeuksellisesti Kansainvälisen kohtauspaikan tiloissa (ihan Kirjakahvilan vieressä kyllä): Vanha Suurtori 3 (porttikäytävä joulurauhanjulistusparvekkeen alapuolella, ensimmäinen ovi vasemalla).

Huomaa kuinka tyylikäs neiti muuttaa metsäpolitiikan mieleisekseen ja
kravattiin pukeutunut herra vaihtaa trendikkään rouvan gm-tomaatit
luomuporkkanoihin muotiväreissä hehkuvan tuuligeneraattorin salliessa
hirssin keiton myös tropiikin nuorisolle.

 

Tervetuloa mukaan!

Dodon yhteyshenkilö Turussa

Tea Tönnov
tea.tonnov [at] dodo.org
044 5269 073