Dodo julistaa kilpailun: elävöitä parkkiruutu!

Dodo julistaa kilpailun, jossa etsitään parasta ideaa parkkiruudun elävöittämiseksi kaikkien kaupunkilaisten iloksi ja käytettäväksi. Kolme parasta ehdotusta saavat 333 euroa idean toteuttamiseen Megapolis 2025 -festivaalin yhteydessä 25.9.2010 Vanhan ylioppilastalon tuntumassa. Käytössäsi on yhden päivän ajan 1-2 parkkiruutua (2,5m x 5m/kpl) paraatipaikalla, Kolmen sepän aukion edustalla, Mannerheimintien varrella.

Ehdotuksen arvioinnissa katsotaan eduksi idean ympäristönäkökulman huomioiminen, ohikulkijoiden osallistavuus ja yksinkertainen toteutettamistapa. Arvostamme kestävää, kekseliästä ja ekologisesti järkevää materiaalien käyttöä. Huomioithan myös syyskuun sääolot työn suunnittelussa.

Osallistut kilpailuun keksimällä tavan ottaa parkkiruutu kaupunkilaisten käyttöön. Lähetä kirjallinen kuvaus ideastasi viimeistään 31.8.2010 osoitteeseen lotta.suistoranta(at)dodo.org. Kirjoita viestin aihe-kenttään ”Parkkiruutu-kilpailu”. Kuvauksen tekstiosuuden tulee mahtua yhdelle A4-arkille, mutta voit liittää mukaan havainnollistavia kuvia.
Inspiraation lähteenä voit käyttää kansainvälisen Park(ing) dayn videoita, katsottavissa täällä.

Dodo ry on kaupunkilainen ympäristöjärjestö. Kilpailu on osa Dodon vuositeemaa Kaupunkien rytmit, joka käsittelee kaupunkien ajallista ja tilallista kehitystä sekä asukkaiden elämänrytmiä. Dodo tuo esille esimerkkejä ekologisesti kestävistä ratkaisuista kaupunkien siirtymässä kohti öljyhuipun jälkeistä aikakautta.

Osallistu, ideoi ja toteuta – DIY!