Monitaiteinen ilmastokasvatuskiertue Globen uupuneet

Globen uupuneet -teatteriesitys

Näytelmä kertoo ilmastoahdistuksesta ja sen ratkaisemisesta. Esityksen on tuottanut Kansallisteatterissa , sen on ohjannut Saana Lavaste, käsikirjoittanut Emilia Pöyhönen ja musiikin säveltänyt Sanna Salmenkallio. Lavastuksesta vastaa Markus Tsokkinen ja rooleissa ovat Jussi Lehtonen, Nora Raikamo ja Hanna Raiskinmäki.

Globen Uupuneet aloittaa Kansallisteatterissa maakuntakiertueet ja tulevaisuudessa vastaavaa toimintaa nähtäneen vielä lisää. Globen uupuneet -teatteriseurue kiertää Suomea junalla ja polkupyörällä, mahdollisimman ilmastoystävällisesti. Näytöksen kantaesitys nähdään Kansallisteatterin Willensaunassa 8.10.2010.

Katastrofin aineksia -elokuva

Katastrofin aineksia -elokuvan traileriDokumenttielokuva kertoo elokuvaohjaaja John Websterin ja hänen perheensä arjesta. He kokeilevat elää vuoden ilman öljyä ja öljypohjaisia tuotteita. Elokuvan pituus on 86 minuuttia ja Globen uupuneet -hanke hankkii oikeudet näyttää elokuva kerran koko koululle.

Arvioita elokuvasta: Uusi Suomi, MTV3, plaza.fi, FilmiFIN, imdb.

Ilmari-kouluvierailu

Ilmari-kouluvierailun tavoitteena on auttaa nuoria hahmottamaan vähähiilistä tulevaisuutta sekä innostaa toimimaan yhteiskunnassa. Ilmari on Maan ystävien, Luonto-Liiton, Dodon ja Nuorten Akatemian yhteinen ilmastotiedotushanke, joka on seitsemän toimintavuotensa aikana tavoittanut kymmeniä tuhansia koululaisia.

Kouluvierailu on yhden kaksoistunnin mittainen ja se painottuu yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. Vierailun materiaalit ovat nähtävissä esimerkiksi täällä: http://www.slideshare.net/ilmasto. Kukin opettaja voi tilata Ilmari-kouluvierailun haluamalleen ajankohdalle Nuorten Akatemian verkkosivuilta. Pyrimme toteuttamaan kaikki tilatut kouluvierailut, mutta on mahdollista, että kaikkia kouluvierailuita ei pystytä toteuttamaan, mikäli alueella ei ole kouluvierailijoita.

Globen uupuneet -esityksen valmistamista sekä kiertuetoimintaa ovat rahoittaneet Suomen Kulttuurirahasto, Niilo Helanderin säätiö jaKraft&Kultur. Kouluille Globen uupuneet -paketin tilaaminen maksaa 700 euroa ja siihen sisältyy teatteriesitys, kopio dokumenttielokuvasta kertaluontoisine esitysoikeuksineen sekä kouluvierailut opetusryhmille. Lisätietoja Globen uupuneista: Tea Tönnov, 044 5269073,