Kalasataman Yllätysraiteilla heinäkuussa 2010

Kävelimme ennätyshelteisenä 28.7.2010 Dodon Pasilan viljelmiltä Kalasataman viljelmille tutkimaan piiloon ja vajaakäyttöön jäänyttä satamarataa.  

Tiina, jonka gradu “Hidden Track” kertoi, että alueelle on tulossa mm. suurkortteli ja puisto sekä 15-kerroksinen tornitalo Teollisuuskadulle, 600 työntekijälle osaksi mediaklusteria.

Retkellä syntyi monia uusia ideoita radan tulevista käytöistä, ja samalla osanottajat näkivät yhtenäisinä alueet, joiden välisiä yhteyksiä ei ollut ennen tajunnut. Reitti olisi helposti muunnettavissa esimerkiksi kevyen liikenteen väyläksi. Toistaiseksi kaupungin suunnitelmissa on ainakin laajentaa Teollisuuskatua moottoriliikenteelle.

Kalasatamaa taas on ideoitu yhteisvoimin ja tullaan vielä ideioimaan. Siellä on myös Helsinissä uraauurtava ”Kalasatama Temporary” väliakaistaiteen ja -käytön alue. Kestää vielä kauan ennen kuin alue on “valmis”. Toivottavasti kaupunkiryhmä vielä palaa tähän asiaan – vaikka paikan päällä. Tiina melkein lupasi uuden kävelyn jonain vähemmän kuumana vuodenaikana.