Latinalainen Amerikka valaistuu

Kuva: GE

Buenos Aires päätti vuoden 2009 lopussa, että osana ilmastonmuutosstrategiaansa kaupunki vaihtaa 130 000 katuvaloa uusiin vuoteen 2030 mennessä.

LED-katuvalot kestävät keskimäärin kolme kertaa kauemmin kuin nykyiset suurpainenatriumvalot, ja ne kuluttavat yleensä noin 40 prosenttia vähemmän energiaa. LED-valot eivät myöskään rikkoudu yhtä helposti kuin edeltäjänsä.

Tällä hetkellä katuvalaistuksen osuus Buenos Airesin kaupungin hiilidioksidipäästöistä on noin 16 prosenttia. Kaupunki on laskenut välttävänsä uudistuksen avulla vuosittain 37 270 tonnin hiilidioksidipäästöt.

Homma etenee

Katuvaloprojekti on alkanut piloteilla, joissa testataan LED-valoja erityisesti Buenos Airesin oloissa. Valojen vaihdot on tiettävästi aloitettu vuonna 2010.

Samankaltainen päätös on tehty myös Meksikossa. Quintana Roon osavaltion kuvernööri Félix González Canto ilmoitti Cancunin ilmastokokouksessa, että Othón Blancon kunta vaihtaa 25 507 katuvaloa LED-valoihin. Esimerkkien innoittamana myös useat muut kaupungit ovat ottaneet valaistuksen vaihdon harkintaan.