Tekijöiden kaupungit -vuosi huipentuu syksyn tapahtumissa

[[{”type”:”media”,”view_mode”:”media_large”,”fid”:”4208″,”attributes”:{”alt”:””,”class”:”media-image”,”height”:”320″,”width”:”480″}}]]Kesäkuun alussa Minipoliksessa marssitettiin esille kaupunkien tekijät ja katsottiin, mitä syntyy kun Kallio-liike tapaa muiden kaupunginosien aktiivit. Kesällä on nautittu brunsseja ja opeteltu uusia taitoja Kääntöpöydällä sekä kasvatettu satoa sadoissa säkeissä Kalasatamassa ja Teurastamolla. Lapinlahden kokeilevassa vertaiskoulussa opiskellaan mm. aurinkokennojen valmistamista.

Megapolis2027 -tapahtumassa 6.10.2012 Kiasmalla kuullaan, miten ympäristöongelmia ratkotaan maailmassa, jossa öljypiikki on vain yksi piikki monien joukossa ja ongelmat kietoutuvat yhteen ennennäkemättömällä tavalla. Tarvitaan isompia ympäristötekoja, ja Dodo väittää, että kuka tahansa pystyy ainakin M-koon tekoihin niitä globaalien XL-koon tekoja odotellessa. 

Tekemisteema jatkuu vielä tee-se-itse-mentaliteettia juhlistavassa Wärkfestissä 20.-21.10.2012, jossa Dodo on mukana kertomassa, kuinka tekeminen voi parhaimmillaan olla osa globaalien ympäristöongelmien ratkaisua.