20-vuotias Dodo ry vahvistaa Pasilan Veturitallien ekoverkostoa

TIEDOTUSVÄLINEILLE 28.8.2015

Heinäkuussa 20 vuotta täyttänyt ympäristöjärjestö Dodo ry on muuttanut Pasilan Veturitalleille. Muuton myötä Veturitalleista tulee merkittävä ekologisia aloitteita synnyttävä hautomo.
Urbaani ympäristöjärjestö Dodo tunnetaan erityisesti Megapolis-festivaaleista, Urbaaneista asumismessuista, kaupunkiviljelyn uuden aallon käynnistämisestä sekä lämpökameraiskuistaan. Juhlavuonna järjestössä käynnistyi keskustelu muutosta Pasilan veturitalleille, jossa sijaitsee kaupunkiviljelypuutarha Kääntöpöytä, useita luovien alojen yrittäjien työtiloja sekä ekologisten innovaatioiden ja kestävän talouden toimijoiden työyhteisö Tyyppilaakso.

Päätös syntyi kesäkuussa ja muutto toteutettiin elokuun alussa.

“Veturitallit on uniikki ja erikoislaatuinen paikka, jonne Kääntöpöydän myötä on keskittynyt Dodon kaupunkiviljelytoimintaa jo pitkään. Nyt alueelta löytyy myös muita ympäristöalan toimijoita ja koimme, että muutto vauhdittaa yhteistyön ja kumppanuuksien synnyttämistä”, toteaa Dodon puheenjohtaja Maria Nordlund.

Typpilaakson työyhteisöä edustavat mm. aurinkoenergiaan erikoistunut Utuapu Oy, ekosaippuayritys JooSoap sekä kansainvälisyyskasvatusjärjestö CISV.

“Dodon vahvuus on aina ollut ketteryys ja avoimuus uudenlaisille tavoille tehdä ympäristötyötä. Muutto Veturitalleille, Typpilaaksossa majailevien ympäristöalan startupien yhteyteen, on varmasti oikea valinta. Alueella on selvää potentiaalia kasvaa alan hautomoksi ja yhä kiinnostavammaksi kaupunkikulttuurin keskukseksi”, Dodo ry:n perustajajäsen, Demos Helsingin tutkimusjohtaja Aleksi Neuvonen sanoo.

Dodo uskoo, että ympäristöongelmat ratkaistaan kaupungeissa. Dodo ry lähestyy tämän päivän viheliäisiä ongelmia kannustamisen ja ruohonjuuritason yhteistoiminnan kautta. Merkkivuoden kunniaksi Dodo järjestää toiminnallisen kaupunkivaelluksen Teurastamolta Veturitalleille tulevana lauantaina 29.8. klo 15 alkaen. Vaellus on yleisölle avoin tapahtuma.

Mediayhteydet

Maria Nordlund, Dodo ry:n puheenjohtaja
044 320 8867

Aleksi Neuvonen, Dodo ry:n perustajajäsen
050 534 4241